Starter opp produksjonsselskap i nedgangstider: - Timingen er perfekt

Etter nesten 12 år i produksjonsselskapet Bacon starter regissør Andreas J. Riiser opp Yess sammen med produsent Ola Narum Berg. - Vi har savnet å jobbe sammen, sier duoen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Mandag morgen publiserte Kampanje en artikkel om nedgang i produksjonsbransjen. Permitteringer, nedbemanninger og frykt for kompetanseflukt er noe av det som bekymrer bransjen.

Les også: Reklamesvikt rammer produksjonsselskaper og filmarbeidere hardt: - En giftig cocktail

Likevel er det noen som velger å satse i nedgangstidene. Produsent Ola Narum Berg og regissør Andreas J. Riiser, starter i disse dager opp produksjonsselskapet «Yess».

- Hvorfor velger dere å starte opp nå?

- Det er det flere grunner til, men mest av alt fordi vi har savnet å jobbe sammen, sier Narum Berg. 

- Det var på tide å fornye seg litt, være lettbeint og mer fleksibel. Og her er Ola og jeg en knallgod match, sier Riiser. 

- Har bare én vei å gå

Duoen har lang fartstid i produksjonsbransjen og fant tonen da begge var innom produksjonsselskapet Bacon på samme tid. Etter noen år på hver sine fronter, har duoen nå funnet tilbake til hverandre.

Og tross i nedbemanninger og et ellers tørt marked i bransjen, har Narum Berg og Riiser troen på at de vil holde hodet over vannet.

- Dere er ikke bekymret med tanke på nedgangstidene?

- Jeg tenker at timingen er perfekt. Kanskje det er i disse tider man må tenke annerledes. At man har flere bein å stå på og ikke være så apparatstyrt. Vi har full medfølelse med de som må kutte, men vi har bare én vei å gå når vi er på scratch - og det er opp, sier Riiser. 

- Vi må ha tro på at vi er attraktive nok til å få være med på pitcher og anbud. Vi tenker at reklamefilmer er hovedfokus i starten, og at vi senere kan utvikle egne konsepter for TV internt. I tillegg kan vi leie oss ut som produsent og regissør sammen, legger Narum Berg til.   

Slutt etter 12 år i Bacon: - Et vennskapelig brudd

Riiser har jobbet nesten 12 år i produksjonsselskapet Bacon, men gikk ut av selskapet tidligere i år. Han forteller at avgjørelsen om å tre til side kom fra han selv.   

- Det var et vennskapelig brudd. Det er ingen sure miner fra noen parter og både jeg og Ola har fortsatt et godt forhold til Bacon, sier han.

- Jeg gikk ut av selskapet tidligere for å prøve lykken på egenhånd og gjenforenes med Ola, legger han til. 

Narum Berg forteller at Yess allerede har landet en jobb og at de er godt i gang med pitching.

- Men vi har absolutt kapasitet til mer moro, sier han.

- Når var det dere startet opp?

- Hjemmesiden ble klar i helgen, men vi har allerede hatt litt kontakt med folk vi har arbeidet med tidligere. Mest av alt har vi gledet oss til å kunne gå ut bredt med det glade budskapet, sier Narum Berg. 

Sist prosjekt Narum Berg og Riiser jobbet sammen på for VG og deres reklamefilmer i serien «VG fy f***». Nå ser de frem til å begynne på nye prosjekter.

- Hva er responsen fra markedet på at dere starter opp eget selskap? 

- Vi har blitt tatt godt imot. Det har vært hyggelig respons og lykkeønskninger. Det føles bra. Folk vet hva de får med oss, og vi vil fortsette å være de vi er, sier Riiser.

- Og så synes vi det er litt gøy at navnet på selskapet brukes av folk i det daglige, så på en måte driver vi med snedig produktplassering, legger han til.

Starter opp produksjonsselskap i nedgangstider: - Timingen er perfekt