Konkurs i Oktan-byrå: - Hadde ikke noe annet valg

Reklamemogul Ove Grønnevik stenger dørene i Oktan Øst etter milliontap i 2018.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det drammenbaserte reklamebyrået Oktan Øst er slått konkurs. Byrået er eid av Media Bergen og talte ni ansatte.

- Bakgrunnen for det er rett og slett at vi ikke trodde at vi ville klare å få byrået lønnsomt. Situasjonen ville bare blitt forverret fremover, og da hadde vi ikke noe annet valg, sier eier og gründer av Media Bergen, Ove Grønnevik, til Kampanje.

- Hvorfor har det vært vanskelig?

- Bransjen vår har vært gjennom store omstillinger og vi har klart den omstillingen bra de aller fleste stedene, men i Drammen har vi ikke klart den så bra som vi burde.

Oktan Øst hadde en omsetning på 17,8 millioner kroner i 2017 og et resultat før skatt på 108.000. Året etter var omsetningen redusert til 14,9 millioner kroner og resultatet viste et underskudd på 2,5 millioner kroner før skatt.

- Mistet dere noen store kunder?

- Nei, det lå ingen dramatikk bak dette. Vi trodde ikke vi kunne klare å få byrået lønnsomt. Det var ikke noe akutt som skjedde. Vi klarte ikke å snu resultatet.

Tapene beløper seg til rett i overkant av 1,3 millioner kroner, ifølge Grønnevik.

- Den desidert største kreditoren er Media Bergen, som er større enn alle andre kreditorer til sammen. Så ingen taper mer enn oss.

Ser på nye muligheter i Drammen

Media Bergens Oktan-familie rommer byråer som Oktan Bergen, Oktan Oslo og Oktan København, og disse byråene påvirkes ikke av konkursen. Media Bergen eier også en rekke andre selskaper, inkludert bergensbyrået MK som Grønnevik kjøpte i sommer.

Les mer: MK-partnere selger seg ut - Media Bergen kjøper hele byrået

- Gir du opp Drammen-satsingen?

- Nei, det vil jeg ikke si at vi gjør. Vi har vært i Drammen siden 2002 og vil absolutt se på mulighetene for å bygge noe virksomhet i Drammen igjen.

Advokatfirmaet Svensson Nøkleby behandler konkursboet.

- I utgangspunktet virker det som en ganske ryddig konkurs. Ting virker å være forholdsvis på stell, sier advokat Endre Bakke Arntzen til Kampanje.

Han forteller at styret begjært oppbud i selskapet og har oppgitt den samlede gjelda til å være på 3,8 millioner kroner.

- Vi vil avklare hva som er de reelle kravene utfra hva som meldes i boet. Det kan avvike litt fra hva styret har anslått, men vanligvis stemmer det ganske bra.

Fire av de tidligere ansatte i Oktan Øst har fått tilbud om jobb i Oktan Oslo. Én av dem er Hanna Nessjøen som jobbet som prosjektleder i Oktan øst.

- Jeg har opplevd situasjonen som relativt ryddig, men i en konkurs så havner man også i et slags vakuum. Det er perioder der man ikke vet hva som skal skje, og det vil oppleves vanskelig for mange, sier hun.

Konkurs i Oktan-byrå: - Hadde ikke noe annet valg