Bygger ny eventkjempe: - Kommunikasjon er helt nytt for oss

Konsernsjef Terje Hatlen-Stokke vil bygge bro mellom markeder og jakter på nye byråer.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Fredag tok DSD Explore et stort steg på veien mot å bygge en ny norsk eventkjempe med oppkjøpet av Z Event-gruppen og de tre selskapene Z Event, Y Story og Reisverket. 

Bak selskapet finner man det familieeide norske investeringsselskapet DSD AS, som har base i Stavanger. Reiselivs- og eventsatsingen DSD Explore har base i Bergen, men Z Event beholder både navnet og sin base i Oslo.

DSD Explore ledes av Terje Hatlen-Stokke. Han er tidligere leder for The Norwegian Travel Company.

- Jeg har jobbet i selskapet i ett år. Da var det et selskap som satset mot det internasjonale turistmarkedet i form av pakkereiser og aktiviteter. Jeg hadde med meg tanker om at vi måtte ha to bein å stå på, sa da startet vi satsingen på bedriftsmarkedet, sier Hatlen-Stokke til Kampanje.I januar i år fullførte DSD Explore oppkjøpet av XXLofoten og Crazy Coyote Events. Sistnevnte har base i Trondheim. Dermed var de første stegene tatt.- Vi har veldig tro på å bygge en bro mellom aktivitetsmarkedet, turistmarkedet og bedriftsmarkedet, sier Hatlen-Stokke.

Les også: Norsk eventbyrå vil ut i verden - sikter mot 175 millioner etter oppkjøp

- Helt nytt for oss

Z Event ble startet i 2007 og eventbyrået i konsernet omsatte i fjor for 183,6 millioner kroner. Oppkjøpet  innebærer også at DSD Explore beveger seg inn i kommunikasjonsbransjen. Datterselskapet Y Story blir nemlig det første rene kommunikasjonsbyrået i porteføljen.

Y Story omsatte for 23,2 millioner kroner i 2022.- Kommunikasjon er helt nytt for oss. I prosessen med Z Event-gruppen oppdaget vi at Y Story er en upolert perle som har levert utrolig bra på employer branding og internkommunikasjon. Vi har klokkertro på at Y Story vil ta store steg fremover, sier Hatlen-Stokke.- Disse selskapene er litt spredt utover. Hvordan skal de samarbeide?- Vi ser for oss at Z Event blir motoren i hele satsingen, spesielt mot event- og bedriftsmarkedet. Vi ønsker å etablere oss på sentrale stasjoner i Norge. Vi har allerede etablert oss i Trondheim og vi ser selvfølgelig på andre byer, både i Nord-Norge og på Sør- og Vestlandet.- Er dere på jakt etter flere selskaper?- Dette er starten på reisen vi har staket ut kursen på. Vi ønsker å tiltrekke oss mer kompetent arbeidskraft og se på flere selskaper.

- Skal ikke bli størst

Det pågår for tiden en stor konsolidering i eventmarkedet. Tidligere i år be det kjent at et av landets eldste eventbyråer, Gyro, blir en del av Liwlig Group, som fra før av eier selskaper som 6. Sans.

Les mer: Eventrivaler får samme eier etter Gyro-oppkjøpet: - Vi har konkurrert lenge

- Hvorfor tror du det er så mange oppkjøp i eventmarkedet nå?- Det er vanskelig å si, men det som skjedde under pandemien viser at det ligger et potensial til å ha voldsomgomsetning innen dette segmentet. Arbeidsledigheten i Norge i dag er veldig lav, og det er veldig viktig å ta vare på gode, kompetente medarbeidere, og tiltrekke seg nye. Det er helt essensielt å klare å skape en god internkultur.- Men i nedgangstider som nå, har bedrifter fortsatt budsjetter til å ta ansatte med på «crazy events»?

- Vi vet at det er et volatilt marked med svingninger i konjunkturen, men jeg tror kulturbygging blir enda viktigere fremover. Selskaper vil ikke ha råd til å la være. - Kommer DSD Explore til å måle seg med totalomsetningene til Liwlig Group og JCP fremover?- Vi har ikke en målsetning om å bli størst. Vi har en målsetning om å være best. Det er forankret helt ned i organisasjonen. Vi skal levere kvalitet og være den beste aktøren i bransjen.

Her kan du se tallene til Z Event-konsernet for regnskapsåret 2022. Alle tall i MNOK.Kraftig vekst for Z Event-gruppen

Z Event Gruppen* 2022 2021 Endring i %
Omsetning 277,6 106,4 + 160
Driftsresultat 31,1 4,0 + 677
Resultat før skatt 30,8 4,1 + 651

Regnskapstallene omfatter selskapene Z Event, Y Story og Reisverket. 

Bygger ny eventkjempe: - Kommunikasjon er helt nytt for oss