TVNorge fyrer opp TV 2 i kampen om TV-helgen: - Bittelitt antikvarisk

TVNorge har tatt over en tidligere TV 2-suksess i konkurransen om helgeseerne. Reklamekjøper mener TVNorge lykkes brukbart.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Dag Robert Jerijervi Journalist

Tidligere i høst ble det klart at Warner Bros. Discovery skulle melde seg på i konkurransen om fredags-TV-seerne. Med det tidligere TV 2-konseptet «Norske talenter» skulle TVNorge bli landets nye fredagskanal.

Men kampen om TV-seerne er tøff på en av ukas aller helligste TV-dager. NRK på sin side sender den tradisjonelle gullrekka med troikaen «Beat for Beat», «Nytt på nytt» og «Lindmo». Mens TV 2 har hatt suksess med «Forræder» som var et nytt program på TV-skjermen i fjor høst.

Les også: Sterk premiere for Norske Talenter på TVNorge

Ifølge seertallene er det fortsatt NRK og TV 2 som leder an på fredagskvelden. TV-sjef i mediebyrået Group M, Marianne Massaiu, mener likevel at seertallene «Norske talenter» har levert for Warner Bros. Discovery «ikke er så gærne».

- Seertallet på det første programmet er nå over 425.000. Den rene liveseingen ligger på godt over 100.000 for alle programmer. Viktig å huske at programmet får nye seere på reprisesendinger og på discovery+, sier Massaiu og fortsetter:

- Seertallet har gått noe ned fra første episode, men fremdeles ligger seertallet samlet på godt over 200.000. Det er noe lavere for onsdagsprogrammet enn fredagen, men programmet holder godt på seerne gjennom programmet.

- Er det en fordel at det går to ganger i uka?

- Ja. Det kan få opp oppmerksomheten og interessen for programmet. Og selvfølgelig flere programmer å «binge» hvis du ser det først på discovery+., sier Massaiu. 

- Så de som ser programmet på onsdag, de blir med over på fredag?

- Eller motsatt.

Les om helgens seertall her: «Skal vi danse» tar innpå «Stjernekamp»

Seertallene for de fem første episodene av Norske talenter hos Warner Bros. DiscoverySeertallene for Norske talenter faller

Episode Dag Seertall
1 Fredag 449.000
2 Onsdag 240.000
3 Fredag 309.000
4 Onsdag 202.000
5 Fredag 221.000

- Vi har lykkes

Massaiu påpeker at strømmetallene er med på å heve det totale seertallet, og tror folk som er inne i  «Norske talenter» -universet tar igjen de episodene de ikke får med seg direkte.

- Men hvordan gjør de det som ren fredagsunderholdning?

- Konkurransen på fredag kveld er beinhard. Forræder, Beat for Beat og Norske talenter starter på samme tidspunkt. NRK har størst andel, men både TV2 og TVNorge tar godt for seg av seerne i dette tidsrommet, sier Massaiu.

- De har fått en seerskare, og det ser ut til at det er flere som ser via strømming, legger hun til. 

- Er du imponert over tallene til Norske talenter?

- Jeg vil si at tallene er omtrent som forventet. Det ser ut som at fredagsprogrammet trekker noen flere enn onsdag. Det blir spennende å se om de klarer å holde et snitt opp mot 300.000 seere.

Redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge, Magnus Vatn, mener de har lykkes med fredagssatsingen.

  - Vi er strålende fornøyde med starten på «Norske talenter». I snitt leverer vi andeler på 22 prosent i den kommersielle målgruppen, og vi ser at tallene for hver episode stadig legger på seg, sier han til Kampanje.

Han fortsetter:

- Nær en halv million nordmenn har nå sett premieren. Vi har definitivt lykkes med å ta en posisjon på fredagskvelden, noe vi var spente på om vi skulle klare. Det er vi stolte av, og det er veldig motiverende for TV-høsten som ligger foran oss.

- Det er ikke på lineær-TV det avgjørende slaget står

 «Forræder» har til sammenligning over 700.000 seere på sesongens første episode. Selv om «Forræder» samler langt flere seere totalt sett enn «Norske talenter», er det ikke så mye som skiller programmene i det lineære TV-markedet. Tall Kampanje har hentet ut for uke 36 og 37 viser at «Forræder» har hatt andeler på henholdsvis 17 og 19 prosent hos alle TV-seerne på fredagskvelden i disse ukene, mens «Norske talenter» har hatt andeler på henholdsvis 15 og 16 prosent. 

- Seertallene for «Forræder» totalt sett er fantastiske. Vi er kjempegodt fornøyde med det, sier Trygve Rønningen i TV 2.

Han legger til at «det ikke er noe farlig med konkurranse», men han synes det er uinteressant når folk velger å se programmene deres og dermed også hvor stor andel av seerne de samler lineært.

- Slaget nå står om det å få folk til å se på TV, ikke når de ser på, sier han.

Warner Bros. Discovery har i høst sendt ut en rekke pressemeldinger der de forteller at de i perioder har vært størst i den kommersielle målgruppen 25-59 år i såkalt primetime, blant annet takket være «Norske talenter».

- Har ikke det en verdi?

- Det å være størst i en spesifikk kommersiell målgruppe i et spesifikt tidsslott i et sendeskjema, er bittelitt antikvarisk i hvordan vi teller TV-seing. Det er en annen tidsregning nå. Vi jobber for å skape seing på TV 2 Play.

- Er ikke det lineære reklamemarkedet viktig for TV 2?

- Det er kjempeviktig, men vi bygger jo en kommersiell plattform på Play. Det er ikke på lineær-TV at det avgjørende slaget står.

TVNorge fyrer opp TV 2 i kampen om TV-helgen: - Bittelitt antikvarisk