Det er flere endringer i Group og WPPs mediebyrågruppering i Norge på gang. For nå slutter administrerende direktør Nathalie Eyde Warembourg i Maxus, mediebyrået hun startet opp for 12 år siden og 17 år totalt i mediebyråbransjen.

- Jeg ble ansatt for å bygge Maxus fra scratch. Vi skulle lage et selskap som var født i den digitale tidsalderen. Vi skulle være et byrå som var digital fra dag én, sier hun.

Nå går hun over i en ny stilling som leder av analyseselskapet Ipsos et selskap med over 70 ansatte og mer enn tre ganger så mange ansatte som i Maxus.

- Det blir både rart og vemodig å slutte. Det er en rasjonell avgjørelse, ikke en emosjonell avgjøreøse. Men jeg slutter i et byrå som gjør det veldig bra. Vi har fornøyde kunder, vi tjener penger og har den høyeste digitale andelen i gruppen. Det er en fin anledning for noen andre å ta over roret, sier Warembourg.

Byråer slås sammen
Maxus er del av en mediebyråfamilie som teller selskaper som Mediacom, MEC, Mindshare foruten Maxus selv. Men tidligere denne måneden kom beskjeden fra eieren Group M om at MEC og Maxus skulle slås sammen og ny sjef skal på plass.

Eyde Warembourg avviser at hennes beslutning har sammenheng med byrå-sammenslåingen. 

Les også: Byrågigant slår Mec og Maxus sammen - vil bygge opp nytt mediebyrå

- Jeg hadde tatt avgjørelsen i forkant av denne nyheten. Du skaffer deg ikke en jobb som sjef i Ipsos i Norge – på 14 dager.

- Var du aktuell som sjef for det nye og sammenslåtte byrået?

- Jeg var høyaktuell men jeg var ikke ledig.

- Har du angret?

- Nei, men jeg lurte jo litt på om jeg skulle angre. Men jeg hadde allerede tatt et valg, så det var aldri en del av vurderingen. Tiden var inne for nye utfordringer og jeg elsker å gå utenfor komfortsonen gi meg i kast med nye utfordringer.

Går til fransk selskap
Eyde Warembourg, som selv er fransk, forlater dermed et britisk kommunikasjonskonsern til fordel for et franskeid analyseselskap.  Hun synes ikke det er noen «ulempe».

- Men det var bare en bonus. Ved den første telefonhenvendelse så visste jeg det ikke. Men når jeg fikk vite det så var det jo litt gøy.

Ipsos er en av de tre store i analysebransjen globalt og konkurrer med selskaper Kantar TNS og Nielsen både internasjonalt og i Norge. Omsetning er på snaue 17 milliarder, men i Norge har omsetningen til Ipsos, som for noen år siden kjøpte MMI, falt fra 170 millioner kroner på midten av 2000-tallet til 113 millioner kroner i 2015. Tall for 2016 er fortsatt ikke klare.  

- Hva er ambisjonen din med Ipsos?

- Vi skal vokse, komme mer på kartet og bli mer tydelige. Jeg skal gjøre selskapet litt mer «sexy» hvis man kan bruke et slikt ord og mer digitalt.

- Og hva kan Nathalie Eyde Warembourg bidra med i så måte?

- Grunnen til at de ansatte meg er mitt kundefokus og min digitale kunnskap. Også har jeg en sterk egenskap i å drive igjennom prosesser. Jeg er ganske entusiastisk.

- Entusiasme er bra, men hvordan er du på det analytiske?

- Jeg er vel en blanding av både det kreative og analytiske.  Jeg liker excel, men ikke bare det. Jeg er opptatt av kunder og er vel en cocktail av spontanitet, passion og analyse.