Med prisutdelinger følger både vinnere og tapere og da gårsdagens «Byråprofil»-vinnere kunne sprette champagnen torsdag kveld, måtte andre gå slukøret hjem.

Les også:  Ny storeslem fra Try - vinner Byråprofil for 15. gang

Blant de store overraskelsene i årets Byråprofil, var nykommeren Mood Communications inntreden på andreplassen over mediebyråene. I fjor var det Carat som hadde denne plassen, og i år må det som er Norges største mediebyrå ta til takke med en fjerdeplass. Da det i går ble kjent fra scenen at at det var Mood som kapret andreplassen, gikk det et gisp gjennom salen på Månefisken i Oslo.

- Jeg følte at bransjen ble litt overrasket, sier daglig leder i Mood Communication, Nils Sejersted, til Kampanje - dagen etter den store «Byråprofil»-festen.

Sejersted var til stede på Kampanjes Byrådagen sammen med gründeren av selskapet Nettrafikk, Slavisa Gacic, og sier de «ble veldig stolte» da nyheten sprakk.

Les også:Mood Communication kjøper digitalselskap

- Vi ble veldig stolte og overrasket over å komme så høyt på listen. Vi gikk fra å være urangerte i fjor til andreplass i år. Det er klart vi er stolte. Samtidig er vi også ydmyke, men håper og tror det er et resultat av kvaliteten på jobbene vi gjør og den innsatsen vi legger ned hver dag og at dette har vært noe som sprer seg i bransjen.

Har blitt mer synlige
Mood Communication er ikke blant de største og mest synlige mediebyråene, men Sejersted sier det har skjedd mye i byrået de siste par årene.

- Oppkjøpet av Nettrafikk har vært viktig og bidro til at vi fikk inn ny kompetanse også har vi ansatt flere og flinke rådgivere og det gir oss flere kontaktpunkter inn mot bransjen og gjort oss mer synlige. Vi har vært et byrå som har gått litt under radaren og vært litt ukjente, men det har vi også trivdes godt med. Det siste året har vi nok vært litt mer synlig med mer omtalte og vi merker at interessen rundt Mood har blitt større både fra kunder og med tanke på rekruttering, sier han.

Mood jobber i dag med kunder som OneCall, Fjordkraft og Plantasjen

- Hva fikk du av reaksjoner etter prisutdelingen, ble det bare gratulasjoner eller også noen kritiske kommentarer?

- Vi fikk ingen kritiske kommentarer. Det var bare positive reaksjoner, sier Mood-sjefen. 

- Mange Kampanje snakket med etter prisutdelingen var overrasket over plasseringen og særlig det faktum at Mood kom foran store byråer som Carat og Starcom, hva tenker du om det?

- Vi har veldig stor respekt for de miljøene og sånn sett gjør det denne plasseringen bare enda hyggeligere.

- Det føles litt rart
Påtroppende byråsjef i Dentsu Aegis Norge og tidligere leder for Carat Norge, Pelle Stensson, legger ikke skjul på at han og byrået er skuffet i dag etter at byrået falt fra en andreplass i fjerdeplass på listen «Årets mediebyrå».

- Jeg synes det er viktig å alltid være ydmyk overfor dyktige konkurrenter. Men jeg er veldig overrasket over at Carat for første gang ikke er på pallen etter et så bra år som vi har hatt. Vi gjør vårt beste år noensinne i fjor og fortsetter utviklingen i år. Vi har en omsetning på et historisk nivå i norsk mediebyråbransje, vi er heldige å få jobbe med mange av Norges mest attraktive annonsører, vi har vunnet mange nye kunder og vi har toppet Recma-rankingen de siste årene. Også ramler vi ut av pallen…? Det føles litt rart, sier han til Kampanje.

- Kommer dere til å gjøre noe annerledes før neste års kåring?

- Nå er jo dette bare én av flere bransjekåringer, så det er jo ikke «Byråprofil» som blir førende for våre endringer, men vi jobber hardt hver dag for å utvikle oss. Hvis vi ikke gjør det, har vi ikke sjans til å beholde vår posisjon i markedet og overfor våre kunder. Omdømme er viktig og det er ferskvare, så vi må bare fortsette å utvikle nye fremtidsrettede tjenester, gjøre en god jobb for våre kunder, delta i viktige fagdebatter, jobbe hardt for å beholde våre kunder og samtidig fortsette vinne nye kunder. Det er disse faktorer som gjør at vi forhåpentligvis kan fortsette å være et av Norges ledende byråer. Men jeg kan ikke peke på noe konkret vi burde ha gjort annerledes foran årets kåring – vi er fornøyde med det vi fått til så langt i 2017, sier han.

Og det er en kampklar Stensson som lover at de skal kjempe seg tilbake.

- Vi har alltid ambisjoner om å hvert år være i toppen. Vi er Norges største byrå, og vi bør kunne få plass på pallen på tross i mange dyktige konkurrenter, avslutter han.