Noen yrkesgrupper har ukurante arbeidstider som gjør julaften til en litt annen opplevelse. I julefilmen som Anorak har laget for kommune- og helse-Norges eget pensjonsselskap, KLP, dramatiseres en søt historie hvor en datter lager julaften for faren sin.

- Flere må ofre både netter, helger og helligdager for yrket de har valgt – og julen er ikke noe unntak. I Norge går tusenvis på jobb på selveste julaften. Dette synes vi fortjener en ekstra stor takk, både til de som jobber og de som vente på dem hjemme, sier Pia Karfjell i KLP i en melding.

Her kan du se filmen (artikkelen fortsetter):


For nå snur KLP på budskapet; tidligere har man hatt et budskap som hyller og takker KLP-medlemmene for den viktige jobben de gjør.

- I denne filmen snur vi på det og takker de der hjemme for lånet. Og det finnes vel ikke noe bedre julegave, enn selve julaften, sier teamet i Anorak.

Hos Anorak er det kreatørene Pål Høyer-Andreassen og Øistein Markus Holm som har hatt det kreative ansvaret. Konsulent har vært Janne Espevalen og prosjektleder Camilla Von Borcke. Produksjonsbyrå har vært Motion Blur med Harald Zwart på regi.