Ryktene har svirret en liten stund, men tirsdag får Kampanje bekreftet at Paal Tarjei Aasheim avslutter en 20 år lang karriere i McCann. 

- Ja, nå skal Paal Tarjei gjøre noe annet. Jeg har hatt lyst til å prøve meg på egenhånd i over ti år. I høst feiret jeg 20-års jubileum i byrået og det fikk meg til å tenke: «Det er skikkelig lenge. Nå skal vi gjøre noe annet», sier han til Kampanje. 

Aasheims beslutning kommer på en dramatisk tid i McCann. For i romjulen kunne Kampanje melde at byråleder Linda Nordheim forlater byrået, etter en nokså bratt høst der flere sentrale medarbeidere, deriblant de to kreative lederne, Stein Simonsen og Torstein Greni, har takket for seg. 

Les også: Linda Nordheim gir seg som McCann-sjef: - På tide å gå videre

Les også: McCann tappes for kreative krefter - byråsjef avviser dramatikk

Les også: The Oslo Company snapper reklame-team fra McCann

- Ønsker McCann alt godt
Paal Tarjei Aasheim ønsker ikke å knagge avgangen sin på høsten og vinterens uro i byrået.

- At jeg skal slutte, har noen visst om en stund. Selv om jeg selvsagt har visst det lenger enn alle andre at jeg skulle slutte. Både Linda og Richard (Nordheim og den nordiske McCann-sjefen, Bonner-Davies, red. anm) har visst om dette, ja, sier han til Kampanje.

Han legger til at han ikke visste at Linda Nordheim skulle slutte da han informerte henne.

- Er alt i ferd med å rakner i McCann nå?

- Det har jeg ikke noen forutsetning for å mene noe om eller uttale meg om. Jeg har vært i McCann i over 20 år, og jeg ønsker byrået alt godt. Det er jo grunnen til at jeg ikke har byttet byrå, sier han til Kampanje.

- Møtte et byrå i voldsom forandring
Aasheim startet i McCann i 1997 og i løpet av disse årene vært med på flere oppturer og nedturer, i tillegg til at han har hatt mange ulike stillingstitler som tekstforfatter, kreativ leder (både i Norge og Norden), kreativ direktør, strategisk direktør og nå sist rådgiver. Han har også vært programleder på tv – både NRK, TV3 og TV 2 hvor han blant annet ledet direktesendingen «Gullfisken» ti ganger. 

- Jeg startet i det som den gang het JBR, og var vel den siste personen Kjetil Try ansatte før han forsvant ut døra. Jeg møtte et byrå i voldsom forandring – det forsvant masse flinke folk, men det ga samtidig store muligheter for etterveksten. Jeg skal ikke si det var lett, men vi overlevde. Jeg måtte bli fortere voksen og det føltes uoverkommelig i starten, men det er ingen som er uerstattelig, sier han.

Orientalsk tema:

Paal Tarjei Aasheim har vært programleder for reklamefilm-kåringen «Gullfisken» hele ti ganger. Her fra sendingen i 2002. Foto: NTB Scanpix

- Skjønner at det ikke er noe artig
Aasheim vil ikke spekulere i hvorfor så mange velger å slutte i byrået nå.

- Jeg ønsker som sagt alt godt for McCann, og jeg skjønner at det ikke er noe artig at så mange slutter samtidig. Men vil jo samtidig påpeke at det ikke er første gang det er litt stor utskifting på en gang i et byrå eller et selskap. Men hvorfor alle avgangene skjer samtidig – det må nesten en «voksen» svare på, sier han.

For siden han har hatt McCann som arbeidsgiver i over 20 år, føler Paal Tarjei Aasheim at han har satset på en noe annen CV-jobbing enn mange andre bransjekolleger.

- Både på kundesiden og i byråbransjen er treårssykluser vanlig, så jeg føler at jeg har vært stabil arbeidskraft, sier han.

Vil starte byrå
Aarsheim har hatt sin siste arbeidsdag i McCann-kontorene på Aker Brygge, og e-postadressen er skrudd av. Nå er blikket rettet opp og ut, og det er både skummelt og spennende, skal vi tro den erfarne reklamemannen.

- Det kan nok hende det kommer en nyhet om en oppstart fra oss snart... sier han hemmelighetsfullt.

- Du sier vi? Dere er flere som tenker å gå sammen?

- Ja, jeg har ikke tenkt til å sitte helt alene, gå fra det aller største til det minst tenkelige… Men ingenting er bestemt. Jeg snakker med litt forskjellige folk.

- Så et annet byrå hadde ikke vært aktuelt?

- Neeei, det er ikke så mange andre byråer jeg tenker det hadde vært mye bedre. Så jeg drømmer nok å lage noe fra bunnen av. Et litt annerledes og moderne byrå. Men jeg er nokså trygghetsorientert, så det kiler i magen.

- Så det er ikke trist?

- Nei. Heller litt vemodig. Jeg har svelget tungt noen ganger, men det føles riktig, avslutter han.