Neste uke kommer styreformann Richard Bonner-Davies til Norge for å fungere som leder av McCann etter at byråleder Linda Nordheim har sagt opp sin stilling. I hennes ledergruppe satt ytterligere tre ansatte – nå har alle sagt opp sine stillinger. Tidligere i høst ble det kjent at viseadministrerende direktør og leder for innhold, Eivind Eidslott var ute - etter kun to år i byrået.

- Dette skyldes rett og slett bare et ønske om å begynne med noe nytt, det er det enkle og korte svaret, uttalte Eidslott til Kampanje i november.

I ledergruppen for byrået har også Kristin Lien og Svein Sælid sittet. Nå har begge disse to sagt opp sine stillinger.

Les også: Tine om McCann-endringer: - Kan være dramatisk

- Riktig tidspunkt å avslutte
Når Kampanje kontakter prosjektleder Kristin Lien, bekrefter hun dette. Lien har sittet i ledergruppen i McCann siden mai 2015, først i kraft av sin stilling som ansvarlig for prosjektlederne, deretter i kraft av stillingen som Head of Operations.

- Jeg begynte i McCann 2. mai 2000. Det er snart 18 år siden, og det er jo veldig lang tid. Jeg har et kvart århundre igjen til jeg blir 70 år og forhåpentligvis går av med pensjon, så nå kutter jeg navlestrengen. Tiden er inne for å finne ut hva jeg skal gjøre når jeg blir voksen. Men jeg har hatt det fantastisk i McCann – hvis ikke hadde det ikke blitt nesten 18 år!

- Er avgangen din relatert til urolighetene i byrået den siste tiden?

- Vel, det har vært urolig i McCann i mange runder i løpet av de 18 årene jeg har vært her. Nå må man få til nye ting i byrået og da er det et riktig tidspunkt for meg å avslutte, sier Lien til Kampanje.

- Men hva er utfordringene i McCann i dag?

- Det er flinke folk som blir i McCann, som skal få mene noe om utfordringer og grep.

- Skal tenke meg om
At hele ledergruppen i byrået nå er smuldret opp i byrået, ønsker ikke Kristin Lien å kommentere.

- Nei, både Linda og Richard har allerede svart på dette i artikler på Kampanje, sier hun.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå skal jeg tenke meg om. Men jeg tror blant annet det ligger en fin fremtid i bedrifter som fokuserer på det grønne skiftet. Her finnes det et stort spekter av bedrifter og bransjer, sier hun og utelukker ikke at hun forlater reklamebransjen.

Og innrømmer at det ikke frister å starte eget byrå.

- Nei, jeg har ikke en gründer i magen. Jeg er både datter og søster av gründere, så jeg vet godt hva det innebærer.

Oppsigelsen ble levert inn like før jul, så hun blir å finne i byrået ut mars måned.

Sælid forlater reklame- og kommunikasjonsbransjen
Strategisk direktør Svein Sælid bekrefter at han har sagt opp i McCann. Han satt i ledergruppen som leder for rådgiverne i byrået.

- Ja, det stemmer at jeg har sagt opp i McCann, fordi jeg har fått en ny jobb, sier Sælid uten å ville avsløre hvem den nye arbeidsgiveren er. Men han opplyser at han går til en jobb utenfor reklame- og kommunikasjonsbransjen.

- Har din avgang sammenheng med uroen i McCann i høst?

- Nei, det har det ikke, avviser han.

- Hvordan er stemningen i McCann-huset?

- Det ønsker jeg ikke å uttale meg noe om, sier han.

Etter det Kampanje erfarer er det per i dag rundt 31 ansatte i byrået unntatt administrasjon på rundt åtte årsverk og de fire ansatte som er på vei ut av huset. På Proff står byrået oppført med 54 årsverk ved inngangen til 2017, så det har vært en solid avskalling i antall ansatte i byrået i fjor.

Les også: Norden-sjef Bonner-Davies: - McCanns prestasjoner har vært skuffende