Det har det siste året vært jobbet med en ny ledermodell i byrågruppen Schjærven og i dag kan konsernsjefen de siste årene, Ståle Schjærven, fortelle at han fratrer stillingen for å bli arbeidende styreformann. Endringen vil tre i kraft etter generalforsamlingen denne våren og kommer som en følge av at Schjærven vil frigjøre mer tid til å jobbe med kunder.

- Vi startet denne prosessen i fjor vår. Målet var å finne en løsning slik at jeg kunne gå inn i rollen som arbeidende styreformann i konsernet. Det vil gi meg mulighet til å jobbe mer i kunde-rommet og nå gleder meg til å kunne få tid til dette, sier Ståle Schjærven.

- Så dette er ikke et ønske om jobbe mindre?

- Nei, som de aller fleste liker jeg å jobbe. Det gir meg mye, sier han.

Ledet Schjærven i 17 år
Ståle Schjærven har vært konsernsjef i det familieeide konsernet siden 2001 samtidig som han som største eier har vært sentral i styrearbeidet i gruppens nåværende åtte selskaper. Veksten har vært svært stor, fra 24 ansatte i 2001 til rundt 180 i dag. 

Våren 2017 gikk Robert Iversen inn i et ett års vikariat som styreformann etter Jon Henriksen. Henriksen var i mange år partneren til Ståle Schjærvens far og satt i ledelsen av Schjærven-gruppens selskaper.

Ifølge Ståle Schjærven har man nå «lagt løpet for neste fase» i konsernet. Det familieeide reklamekonsernet vokste betydelig i omsetning i 2016 da konsernets byråinntekt økte til 205 millioner kroner, noe som var en vekst på 15,1 prosent. Dermed passerte konsernet 200 millioner kroner i byråinntekt for første gang. Driftsresultatet endte på 7,6 millioner kroner. Resultatene for 2017 er fortsatt ikke klare, men ifølge Ståle Schjærven «ser tallene ut til å bli bedre enn i 2016».

Les også: Store investeringer gir lavere Schjærven-marginer

- Vi har jobbet hardt og hatt en god vekst de siste årene. Jeg er stolt av alle de flinke folkene som har valgt å jobbe i de forskjellige selskapene våre. For å sikre at vi har best mulig forutsetninger for å fortsette å utvikle konsernet i riktig retning, er tiden nå inne for å slippe nye krefter til, sier han.

Waage blir ny konsernsjef
Nå peker Ståle Schjærven på administrerende direktør i Schjærven Reklamebyrå, Anders Waage, som den som skal ta over.

- Jeg er veldig glad for at Anders Waage har sagt ja til å overta min rolle som konsernsjef. Jeg er imponert over den jobben han har gjort i Schjærven Reklamebyrå. Jeg mener det beste er om man får til å rekruttere internt, og jeg er veldig fornøyd når vi fikk til det til denne topp-jobben. Ofte er det slik at løsningen er nærmere enn det du tror, sier Schjærven.  

Waage får ansvaret for de nærmere 180 ansatte i det som er et av Norges største kommunikasjonshus, bestående av en rekke selskaper innenfor reklame, mediebyråtjenester, produksjon, innovasjon og film. Selv kom han til Schjærven i 2013 fra Mediafront og sier han er «veldig stolt av å få lov til å representere Norges bredeste og beste fagmiljø innen kommunikasjon».

- Jeg vil gjøre mitt aller beste for at vi skal bli et godt samkjørt og sterkt lag i tiden fremover. Vi gjør veldig mye riktig i dag, samtidig har vi rom for å bli mye bedre - det er en veldig spennende posisjon å være i. Det er utrolig spennende å kunne få representere Schjærven i en enda bredere forstand, 

- Blir det litt mindre tid ut mot kunder for deg da? 

- Nei, det tror jeg ikke. I hele Schjærven-gruppen er vi veldig opptatt av å være operative. Med den utviklingen vi har i markedet for kommunikasjon i dag så må man jobbe med kunden, men det blir med et litt annet perspektiv nå, sier han.

- En kometkarriere
Schjærven-gruppens to reklamebyråer, Schjærven Reklamebyrå og Empefire, jobber i dag med kunder som Vita, NorgeEnergi, OBS, Block Watne, OBOS, Krogh Optikk, XXL, Power og Montér. Byrået mistet for ikke lenge siden imidlertid en av sine viktigste kunder da elektronikkgiganten Elkjøp gikk til Nord DDB og Lefdal nylig ble lagt ned.

Les også: Elkjøp kutter Schjærven – nytt byrå tar over rubbel og bit

Waage kom til Schjærven Reklamebyrå som digitalsjef i 2013 før han senere etterfulgte Marius Damsleth som byråleder. Damsleth leder i dag gruppens mediebyrå, ReMedia. Nå blir Anders Waage sjef for alle Schjærven-selskapene.

- Kan vi kalle det en kometkarriere?

- Det vet jeg ikke, men jeg er utrolig takknemlig for den muligheten jeg har fått i Schjærven både med tanke på å utvikle meg selv og være med på å skape resultater for kundene våre og selskapet. Schjærven Reklamebyrå har i dag en veldig sterk ledergruppe og er inne på en god kurs med mange nye spennende kunder, sier Waage.

- Du kan godt kalle det kometkarriere, skyter Ståle Schjærven inn.

Den siste endringen når Waage rykker opp til konsernsjef-stolen, er at lederen for rådgiverteamet i Schjærven Reklamebyrå, Kei Grieg Toyomasu, tar over jobben som byråleder.

- Jeg gleder meg til å ta stafettpinnen videre på neste etappe sammen med resten av ledergruppen og alle de fantastisk hyggelige folkene i Schjærven Reklamebyrå. Vi har brukt det siste året til å rendyrke vårt konsept, hente inn spesialkompetanse for å bredde tilbudet vårt, samtidig som vi har vunnet flere nye kunder. Så denne våren ser vi virkelig frem til, sier Kei Grieg Toyomasu.

Heller ikke Toyomasu har jobbet lenge i Schjærven. Han kom til byrået i 2014