Mobiltelefoner, PC-er og spillutstyr er noen av produktene Elkjøp selger i bøtter og spann og elektronikkjeden har de siste årene også fått mye omtale for sine reklamefilmer. Nordens største elektro-aktør har beveget seg i en helt ny retning med sin kommunikasjon og gått fra produkt og pris til mer følelser.

- For tre år siden startet arbeidet med en ny retning og merkevarestrategi for Elkjøp. Fra å dominere ved størrelse har vi ønsket å lede an med relevans - nettopp for å vise at vi i Elkjøp er mer enn stort utvalg og lave priser, sier merkevare- og digitalsjefen i Elkjøp, Marius Klemo.

Se den nye og humoristiske reklamefilmen til Elkjøp i bunnen av saken. 

- Startet med julefilmene våre
Noen husker kanskje de rørende filmene Elkjøp har lansert de siste to årene i - forkant av julen - der kjeden både har spilt på ukomfortable familieselskaper i «Tenåringssønnen» og en sterk og følelseladet film om en skallet mor som enten er eller har vært kreftsyk og som får en hårføner.

Begge filmene er signert Elkjøps nye reklamebyrå Nord DDB Stockholm som også står bak den nye filmen 

Les også: Ventet ett år med å vise denne filmen: - Vet det er et sårt tema for mange

Les mer: Elkjøp går nye veier: - Vil lage reklame som skiller seg ut

- Vi startet å vise den nye retningen med blant annet julefilmene våre «mer enn bare en gave» som ble en suksess og var en god start på relevant kommunikasjon, som samtidig viste den varmen kolleger i butikk utstråler til kundene våre hver eneste dag, sier Klemo.

I den nye filmen er det også mulig å dra kjensel på den kjente skuespilleren Kari Simonsen som leser teksten på en nesten poetisk måte.

Voicen i filmen er nøye valgt. Den representerer en varme og livserfaring som vi synes ble en fin kontrast til bildene, sier han. 

Ny reklame-plattform:

Den nye merkevare- og digitalsjefen i Elkjøp, Marius Klemo, har ledet mye av arbeidet med å ta elektronikkjedens nye reklameplattform på det norske markedet. - Vi skal vise at vi i Elkjøp er mer enn stort utvalg og lave priser, sier han.

Kaller pris og produkt for hygienefaktor
Det nye kommunikasjonskonseptet til Elkjøp er summert opp i slagordet «More than things» og det er dette konseptet som nå tas ut i den nye filmen som nylig hadde premiere.

- Med vårt konsept «More than things» som har gjennomsyret hele organisasjonen de to siste årene, vil vi enkelt si til våre kunder: «Slapp av, det ordner seg». At vi har et enormt sortiment og lave priser er en hygienefaktor som er og skal være på plass. Det som er viktig for oss nå, er at kundene våre får bevist at vi er rådgiverne, hjelpen og støtten man trenger om ting skulle gå galt, sier Klemo.

Og ting kan virkelig gå galt for de mange Elkjøp-kundene som har vært og handlet PC, mobiltelefon, tv og kjøleskap.

- Om man trenger hjelp før, under eller etter et kjøp hos oss – skal vi være der. Det er det våre nye «More Than Things»-filmer representerer, sammen med humor og glimt i øyet som mange kan kjenne seg igjen i. Med tjenester og riktige løsninger, skal folk føle seg trygge med oss. Alltid.

Les også: Tidligere Naked-topp blir ny sjef i Nord DDB: - Som å komme hjem

- Alle måtte med på reisen
Han sier arbeidet med å vri kommunikasjonen har vært et pågående arbeid, hvor det «viktigste har vært å få alle i Elkjøp til å stå samlet bak» den nye tankegangen - «det som betyr noe for deg, betyr noe for oss».

- Det har vært ekstremt viktig å få alle i Elkjøp med på denne reisen, for slike prosesser tar tid. Derfor føles det ekstra kult for oss når vi nå lanserer, at alle er med, sier Klemo.

Elkjøp er markedsleder i alle nordiske land og det norske markedet er konsernet største målt i kroner og øre. Konsernets omsetning i regnskapsåret 2017/2018 landet på 37,3 milliarder kroner, opp fra 34,2 milliarder i fjor, noe som tilsvarer en vekst på 9 prosent. Driftsresultatet endte på 1.115 millioner kroner, opp fra 1.005 millioner året før.