We Are Live står bak et større konsept for Tine-produktet Jarlsberg; «The World of Jarlsberg», som går live i disse dagene.

I We Are Live sier byråleder Herman Mueller Stormyr  til Kampanje at dette er en stor kampanje for byrået som har markert seg stadig mer på den norske reklamehimmelen.

- Denne kampanjen kommer til å gå gjennom hele 2018 i tre pulser. Den skal tas ut i film, on pack, aktiviteter i butikk og egne oppskriftshefter. Så ja, dette er en stor kampanje for oss i We Are Live. Det er nok en av de største tingene vi kommer til å gjøre i 2018, sier Mueller Stormyr til Kampanje.

De tre «pulsene» vil innebære tre ulike temaer gjennom året; knyttet til hver sin matrett; først ut er pizza, deretter burgere når man nærmer seg grillsesongen og til høsten vil det handle om sandwicher.

- Men hele reisen starter i New York, som er et matmekka. Og New York er faktisk vårt største marked for Jarlsberg i hele USA, forteller markedssjef Nina Skotte i Tine/Jarlsberg.

We Are Live står bak alt knyttet til kampanjen, og har samarbeidet med Mediacom på mediebiten, og Vice på produksjon av filmer.

- Det er tøft å satse på et innholdskonsept med en serie med filmer som varer i opp til seks minutter, som så skal tas ut i kanaler hvor anbefalt lengde er 15 sekunder. Vi har derfor fokusert mye på å tilpasse innholdet til kanalene, på samme måte som på kortere filmer. Samtidig har spredningsstrategien vært viktig for å gi innholdet den oppmerksomheten det fortjener og gi nytt liv til The World of Jarlsberg-universet gjennom året. Teaseren slippes nå hos Vice før vi senere bruker matbloggere og sosiale medier for å spre historien videre, sier Håkon Vierdal i Mediacom.

Jobber fremdeles med Try
Siden november har We Are Live jobbet med Jarlsberg-kampanje. I juni i fjor kunne byråleder Kjetil Try fortelle at byrået hadde hentet inn mange nye kunder, blant annet Jarlsberg. Men at Jarlsberg nå jobber med We Are Live, innebærer ingen dramatikk for kundeforholdet med Try, forteller Nina Skotte.

- Det har ikke skjedd noe med avtalen vi har med Try. Vi jobber hele tiden med en rekke byråer, og We Are Live er et av de retailbyråene vi skal bruke. Så dette blir et supplement, vi kommer fremdeles til å jobb med Try, sier hun.

Merkevareutvikler Nina Adolfsen i Tine forteller at man ønsket å løfte frem Jarlsbergs posisjon i inn- og utland.

- Jarlsberg er en av Norges stolteste osteprodukter og har på sitt vis bidratt til å sette Norge på kartet blant verdens osteelskere. Nå ønsket vi å ta tak i dette gjennom å formidle ekte og sanne historier om hvorfor kokker og matentusiaster i New York har valgt å bruke Jarlsberg på sitt kjøkken, sier Adolfsen.

Se kampanjen her: