Til stående applaus fra norsk reklamebransje kunne SMFB-teamet Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre motta Kreativt Forums Ærespris i kveld.

- Det er  helt absurd, men en utrolig flott anerkjennelse åp få fra kolleger, først og fremst. Dette er slikt som man ikke drømmer om, men vi er utrolig glad for å vinne denne prisen, sier Hans Magne Ekre til Kampanje.

Han blir supplert av makker Alexander Gjersøe;

- Man blir kjempeglad når man får anerkjennelse fra mennesker man jobber med i samme bransje, sier han til Kampanje.

Se vinnerintervjuet med de to her (artikkelen fortsetter under filmen):

Det var æresprisvinnere fra 2011, Janne Brenda Lysø og Stian Johansen, som delte ut prisen i år:

Her er hele juryens begrunnelse for at Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre får Årets Hederspris:

"Årets vinner har forsynt seg grovt av premiebordet i Gullblyanten i mangfoldige år, med 15 gull, og uttallige sølv, bronse og diplomer, og det ville overraske juryen stort om han ikke har vært på scenen et par ganger allerede i kveld.

Det oser alltid skyhøy kvalitet og orginalitet av jobbene til årets vinner. Og særlig er evnen til å utnytte formatet det annonseres i noe vinneren har tatt til et eget nivå.

En annen egenskap som kjennetegner årets vinner er engasjementet for å hjelpe nye talenter opp og frem. Gjennom hele sin karriere har vinneren aldri glemt sin krybbe, Westerdals, og har hyppig returnert for å forelese, veilede, guide og hjelpe.

Med sin mest trofaste kunde, IKEA Norge, har vinneren vært med på en reise som har gjort annonsøren til en av de mest attraktive og innovative i markedet. De har ikke bare skapt kommunikasjon for IKEA, men sågar funnet opp produkter og fått satt dem i produksjon.

Årets Æresprisvinner startet karrieren helt på topp med en jobb som nok er den minste jobben som noensinne har vunnet en Internasjonal Grand Prix. I hvert fall den korteste. Det er faktisk en offisiell verdensrekord hvor kort den er. Det skyldes ikke latskap, men snarere en helt unik evne til å finne gode ideer der andre ser begrensninger.

Den som skal hedres i år er schizofren: Utadvendt og scenevant i det ene øyeblikket, og grublende og lavmælt et neste. Det er er kanskje ikke så rart ettersom årets vinner er to personer, som er så ulike det er mulig å bli. De to vi snakker om jobber for SMFB, og det har de gjort siden 2006. En velfortjent applaus for Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre."