For to år siden møttes det unge reklameteamet Nina Bugge (27 år) og Gerd-Marie Stangeland (25 år) på Westerdals Art Direction-linjen. Og siden har de jobbet i team.

- Det startet med en enkel brief der vi endte opp med å jobbe sammen. Vi oppdaget at vi hadde de samme ambisjonene. Etter da jobbet vi med det vi skulle på skolen og jobbet sammen om prosjekter ved siden av skolen, forteller de to til Kampanje.

Men det er ikke tilfeldig at de fredag kunne koste på seg et forsiktig smil fra scenen på Oslo Plaza – da alle de nesten 600 reklamefolkene reiste seg og ga stående applaus til jente-teamet som ble kåret til «Årets Studenter».

- Det er ikke tilfeldig at vi sendte inn til årets Gullblyant. Dette er noe vi har jobbet aktivt mot. Vi har jobbet aktivt for å markere oss, og sendt inn til student-konkurranser i flere år, sier Nina Bugge.

- Har hele tiden ønsket å jobbe med reklame
I 2016 ble de kategorivinnere innen markedskommunikasjon for studentprisen Gullkalven, også sammen med Tor Adam Slettebø. I 2017 vant de MMM’s studentpris (Max Marketing Mix), vant én pris i Gullkalven,​ ​ble shortlistet i D&AD New blood,​ ​og ble finalister I student-kategorien til New York Festivals for to arbeider i fjor.

- For min del handlet dette om å forstå reklame bedre i starten, i tillegg til det vi lærte på AD-linjen på Westerdals. For jeg har hele tiden hatt et ønske om å jobbe med reklame, forteller Bugge

Om ikke makkeren Stangeland var like fokusert fra dag én, ble de to samkjørte etter hvert, kan de fortelle;

- Jeg var nok ikke så veldig fokusert på reklame fra starten, men gjennom konkurransene vi var med på, fikk jeg øyene opp for det for alvor. Og det var da det ble gøy!

Begge forteller at det å lykkes i studentkonkurranser har gitt dem blod på tann.

- Man blir sulten når man får til ting, det er en bekreftelse. Det er jo klart gøy å se at man kan få til å lage fine ting. Den største drømmen er å lage ting folk blir truffet av, ting som blir mye delt og betyr noe, sier de to.

Satset bevisst på fotball
Det var med jobben «Kanalkampen» for Viasport at de to vant gull i kategori for Student under årets Gullblyant.

I juryens begrunnelse sto det:

«Hva skal man si? Akkurat i det man trodde at jobben var trygg, pensjonen sikret og at den nye generasjonen var mer opptatt av å henge på Mesh, finne på no’ start-ups eller skrive nye Skam - ja, så kommer en sånn jobb trillende. En sånn jobb man skulle ønske man hadde funnet på sjæl. En sånn jobb man burde ha funnet på sjæl, for briefen har vi alle hatt. En sånn jobb som fort kunne vunnet gull hadde den konkurrert i de andre kategoriene i Gullblyanten. En sånn jobb som gjør at pokker heller, det er bare å skjerpe greiene, drite i å hente i barnehagen og bestille seg nok en overtidspizza fra Peppes - for nå kommer’em og tar oss: Gratulerer til Nina Bugge og Gerd Marie Stangeland med Årets beste Student-jobb «Kanalkampen» for Viasport.»

Til Kampanje forteller det unge teamet at de deltok i Gullblyanten i fjor også, og lærte av det.

- Vi deltok med en Ikea-brief og tenkte at «denne kunne vi vinne med», men var kanskje litt for selvsikre. To av vinnerbidragene i fjor var sportsrelaterte, så vi tenkte det kunne være en smart vei å gå. Litt taktisk arbeid altså før idé, humrer Bugge.

Her kan du se «Kanalkampen» (artikkelen fortsetter under filmen):

- Åpne for tilbud
De to er for tiden i et engasjement i We Are Live, men har også lagt bak seg et halv års internship i Morgenstern.

- Det var veldig lærerikt i Morgenstern, men der var vi mest skyggeteam som fulgte andre team. Vi fikk ikke produsere så mye. Vi har blitt tatt godt imot i We Are Live og etter bare tre uker skal vi lage vår første reklamefilm, så dette tegner bra, sier Stangeland.

- Dere er ikke redde for å gå inn i reklamebransjen i disse Metoo-tider?

- Nei, det er vi ikke bekymret for. Men det er bra at det blir tatt tak i, sier de to.

Engasjementet i WAL går ut i april, og selv om alt fungerer bra nå, benytter jentene sjansen til å legge inn en aldri så liten jobbsøknad;

- Etter som vi jobber på et engasjement og sikter mot fast ansettelse, må det være innafor å nevne at vi er åpne for tilbud? Vi vil jo jobbe. Vi har rett og slett veldig lyst til å jobbe med reklame, sier de to.