I mars ble det kjent at Statoil kommer til å bytte navn til Equinor.  Og industrikonsernet fikk til og med reklamebyrået Try til å lage en egen reklamefilm som tar farvel med det gamle navnet.

Les også: Vil vrake Statoil-navnet etter 50 år: - Verden er i endring

Les også: Vraket Statoil-navnet for tre år siden - dette mener han om Equinor

Nå har Statoil startet arbeidet med å lyse ut reklame- og kommunikasjonsarbeid for konsernet. Pitsjen skal lyses ut i løpet av året, bekrefter pressetalsmann Bård Glad Pedersen overfor Kampanje.  

- Vi gjennomfører med jevne mellomrom anbudsrunder på denne type oppdrag. Nå jobber vi med å legge en anskaffelsestrategi, men vi har så langt ikke tatt noen beslutninger, sier Glad Pedersen.

- Dagens avtaler går ut
Kampanje er imidlertid kjent med at Statoil har sendt ut en såkalt RFI (request for information, red. anm.) tl en rekke leverandører både nasjonale og internasjonale byråer der man ber om selskapsinformasjon for deretter vurderer hvem som er relevante til å delta i en mer formell pitsj. 

Glad Pedersen sier det er blitt gjennomført en markedsscreening og at de nå planlegger å sende en formell forespørsel til markedet senere i år for å erstatte dagens avtaler.

- Er årsaken til at dere skal ha nye byråforbindelser utelukkende at avtalene går ut, eller handler det om at dere har et økt behov for disse tjenestene ved et navnebytte?

- Dagens avtaler går ut og må derfor erstattes, svarer han.

Det er uvisst hvor stor verdi en slik avtale vil ha for et byrå, men dette kan fort beløpe seg til flere titalls millioner og med Equinor-profileringen i tillegg kan dette fort bli en av årets viktigste anbudskonkurranser. 

Sjekker ut markedet:

Kommunikasjonsansvarlig i Statoil, Bård Glad Pedersen, skal ut i markedet med reklamekontoene til Statoil.

Utelukker ikke internasjonale byråer
Det er Try reklamebyrå som lager reklame for industrigiganten og mediebyrået er Mediebrands – begge på globalt nivå. I tillegg har Statoil jobbet med Gambit på PR-siden.

Les også: Try får oljemillioner

Les også: Gambit får Statoils PR-millioner

Glad Pedersen utelukker ikke at det kan være aktuelt å signere kontrakter med internasjonale byråer.

- Ingen beslutning er tatt om dette, sier han.

Siden Statoil er et privateid konsern, er de ikke omfattet av regler for offentlige anskaffelser. Men Glad Pedersen understreker at Statoil har egne regler for å sikre gode anbudsrunder og anskaffelser.

- Gjør dere dette for å samle kontraktene på færre byråer?

- Det er ikke bestemt, sier han.

Det er lagt en plan for når de skal være i mål med prosessen.

- Vi tar sikte på å lande dette i løpet av 2018.