Fra Try reklamebyrå og Bacon produksjonsselskap er det duket for premiere på ny reklamefilm for Flax. Profilfilmen heter «Shit in Space» og er første element i en større Flax-kampanje som oppfordrer folk til å åpne øynene for små og store lykketegn som dukker opp i hverdagen.

På spørsmål fra Kampanje om hvor stor denne Flax-kampanjen er, svarer markedskommunikasjonsansvarlig for Flax, Rita Helgesen;

- Denne kampanjen er på samme nivå som andre profil-lanseringer for Flax de siste årene, sier hun. 

Helgesen forteller at tanken er at den nye kampanjen skal snakke til optimisten i hver og en av oss.

- Vi vet det finnes mange optimister der ute. De som tenker at kanskje akkurat i dag er det min tur til å ha litt flaks. De som ser ulike tegn som vil bringe lykke. De ville vi gjerne ta på kornet med vårt nye profilkonsept, forteller hun.

- Brukte alle triksene i boka
Tekstforfatter Jørgen Bøhle Bakke i Try Reklamebyrå forteller til Kampanje at det er lagt ned noen arbeidstimer for å skape illusjonen av verdensrommet og romskip.

- Matias og Mathias brukte alle triksene i boka for å få til en vektløs illusjon i studio, samtidig som Bacons digitalavdeling gjorde en formidabel jobb med å fylle på med verdensrom underveis, sier han.

- Hvordan kom dere på denne ideen?

- Vi leste for en tid tilbake om at man faktisk flere ganger fra jorden har kunnet observere at romstasjoner har tømt toalettene sine, rett og slett fordi en stor tømming vil antenne av friksjonen i atmosfæren. Vi lo godt av det og tenkte at det må man kunne lage noe av en vakker dag. Også er det jo gjerne sånn med ideer, da, at de ligger og kverner, lever sitt eget litt og utvikler seg i underbevisstheten, før de popper frem igjen når de trengs, sier Bøhle Bakke til Kampanje.

Han har sammen med Ester Hjellum vært kreativt team på kampanjen, som vil bestå av et knippe filmer bygget over samme lest. Filmene lages både for nett og tv.

- Det kommer flere små historier med flere ulike lykketegn så her er det bare å glede seg. Verden er full av Lykketegn så husk Flax neste gang du ser ditt, sier Rita Helgesen til Kampanje.

Se filmen her: