NSB vil gi sin egen spesielle takk til pendlerne som hver dag tar toget i stedet for bil. Hver dag tar 100 000 pendlere toget, og gjennom året reiser 65 millioner mennesker med tog i Norge.

- Det finnes bare én måte å reise på som går opp med antall mennesker som skal inn og ut av byene våre, og det er å reise sammen. Så det er på sin plass å takke alle som tar toget. De er en del av noe større enn de kanskje selv har tenkt på, sier Stian Johansen, som har vært del av det kreative teamet sammen med Janne Brenda Lysø.

- Bilder av ekte pendlere
Og i motsetning til en annen, norsk reiseaktør som velger å sette sine helter på halen på flyene sine, Norwegian, velger Pol og NSB en annen tilnærming.

- Ideen er enkel, noen velger å sette helter på halen av flyene sine – vi velger å hylle helt vanlige pendlere på toget. Derfor blir flere av togene på Østlandet foliert med vaskeekte pendlere som tar toget hver dag. Tonje, Erik, Elsebeth, Henrik, Silje og Pål er eksempler på ekte hverdagshelter, noe de nok ikke hadde tenkt selv før vi tok kontakt, sier Johansen.

- Er bildene på togene ekte pendlere?

- Det er ekte pendlere som er castet, og de er funnet gjennom en castingrunde med produksjonsselskapet og NSB. Alle de spurte har vært veldig positive til deltagelsen i kampanjen, sier Lise Schelvan i Pol til Kampanje.

Produksjonsbyrå har vært Tangrystan.

Kampanjen går på tv, kino, utendørs og i sosiale medier.

Se filmen her: