Tirsdag morgen ble shortlistene i Brand Experience & Activation, Creative eCommerce, Film Craft, Digital Craft, Industry Craft, Entertainment og Entertainment for Music sluppet i Cannes Lions.

Norge kan notere seg én plassering på alle disse shortlistene. Creuna er videre i underkategorien Brand & Communications Design i Industry Craft for jobben de har gjort med den nye visuelle identiteten til DOGA, Design og arkitektur Norge.

Kan vinne i kveld
Denne jobben kom også på shortlist i Design i går. I kveld blir det kjent om de vinner en design-løve, og om Anorak og Creuna går til topps i sine kategorier. Vinnerne i Industry Craft offentliggjøres i morgen kveld.

Les mer: Morgenstern, Creuna og Anorak kjemper om Cannes-priser

Her er Creunas casefilm for denne jobben (artikkelen fortsetter under filmen):


Mager uttelling så langt

Cannes Lions har gjort flere endringer i årets priser, blant annet er kategoriene Cyber, Integrated og Promo & Activation fjernet. I tillegg er 120 underkategorier tatt bort.

Det skjer samtidig som at festivalen opplever en markant nedgang i innsendte bidrag. De norske byråene har sendt inn 165 bidrag i år, mot 242 bidrag i fjor.

Nedgangen synes godt i shortlistene som hittil er sluppet. Mens de norske byråene hadde samlet opp 22 shortlist-plasseringer på dette tidspunktet i konkurransen i fjor, er de så langt oppe i 7 i år.

Årets første prisutdeling ga heller ingen norske vinnere.

Les mer: Norge svikter reklame-VM - hvert tredje Cannes-bidrag er borte

Vi tok en svipptur langs Croisetten i Cannes, der de store internasjonale teknologiselskapene viser muskler. Se video her: