Det norske byrået Morgenstern har satt sitt preg på Cannes på flere måter allerede. Først med shortlistplassering og påfølgende innkassering av bronseløve i utendørs. I dag med en litt spesiell utendørsboard som er hengt opp midt i Cannes.

Les også: Ny kondomreklame fra 7-Eleven - advarer turister mot klamydia

På utendørsplakaten er den allerede kontroversielle kampanjen for 7Eleven «oversatt» til en plakat spesielt rettet mot internasjonal reklamebransje. For i stedet for at det advares mot den høye forekomsten av klamydia blant nordmenn generelt, advares det mot å ligge med norske reklamefolk fra Try, Anorak, Pol, SMFB, Dinamo, GK, Naug & Venner, Nord DDB og Per Høj.

Dette publiserte Morgenstern på Facebook:

- En liten bransjespøk
- Hvorfor har dere gjort dette?

- Det er men som en liten bransjespøk, og ideen dukket opp helt på tampen før Cannes. Vi er jo ikke der nede, og da vi fikk først nominasjon og så bronseløve, fant vi ut at vi skulle lage en liten spøk der vi gjør et poeng av at vi ikke er der. Det er en hilsen fra Morgenstern til den norske reklamebransjen som er i Cannes, sier partner Bjørnar Buxrud i Morgenstern til Kampanje.

Martine Flatlie er eneste ansatte fra Naug & Venner som er i Cannes i år, så det er naturlig å spørre henne om hun synes stuntet fra Morgenstern er morsomt eller ikke.

- Det er veldig morsomt. De finner alltid en måte å holde seg aktuelle på. Jeg ler, sier hun i en kommentar til Kampanje.

Her er Naug & Venners Facebook-kommentar:

 - Kostet mindre enn en lunsj i Cannes
Byrået har kjøpt én boards gjennom JCDecaux som altså er plassert et steinkast fra festivalpalasset og Croisetten.

- Det er bare det ene boardet, og det kostet langt mindre enn en lunsj i Cannes for byrået ville kostet, sier Buxrud.

- Dere er ikke redd for reaksjoner fra bransjekolleger?

- Det er ikke meningen å såre noen, men bare å erte litt. Det er en intern forlengelse av kampanjen som går her hjemme, og da var det nærliggende å advare utenlandske reklamefolk mot å ligge med norske reklamefolk. De som er i Cannes, er jo konkurrenter - men også venner og tidligere kolleger, så dette er ment som litt kjærlig erting og for å fortelle at vi er litt lei oss for at vi ikke er det, sier Buxrud til Kampanje.

Tommelen opp fra Helsedirektoratet
Forrige måned var det Helsedirektoratet som skapte overskrifter med sin nye kondom-kampanje. Seniorrådgiver i folkehelsedivisjonen hos Helsedirektoratet, Arild Johan Myrberg, priser den nye kampanjen til 7-Eleven og Morgenstern. 

- Vi er først og fremst veldig positive til at 7-Eleven slår et slag for økt kondombruk. Der er vi helt på linje, og er noe vi også ønsker å kommunisere ut i det offentlige rom, sier Myrberg. 

- Hvordan tror du kampanjen vil bli mottatt av målgruppen? 

- Om de har truffet blink på kommunikasjon her ligger litt utenfor vårt fagområde å si noe om. I beste fall oppfatter folk at det er en morsom måte å kommunisere et alvorlig budskap på, og hvis de lykkes med det så er jo det positivt. Så er det ikke sikkert alle turistgrupper oppfatter den humoristiske vinklingen, men uansett er vi glade for at 7-Eleven, som har så mange produkter i sortimentet sitt, velger å fokusere på kondomene sine, sier han.