Årets Cannes Lions er noe komprimert i forhold til tidligere år, og det har også forskjøvet rekkefølgen på offentliggjøringer noe. Derfor ble hele sju shortlister offentliggjort i morgentimene i dag, deriblant film-kategorien.

I fjor var det to norske filmer som gikk videre til shortlist av de totalt 48 innsendte bidragene fra norske byråer. Begge filmene var det Try som sto bak.

Også i år er Try eneste norske byrå med bidrag videre på film-shortlist, men i år har byrået hele fire filmer videre. To av de fire filmene som er videre, har Try laget for Talkmore, mens de to andre er laget for DNB og Norwegian. De to Talkmore-filmene er «Locker room» og «Always on my mind», mens det er  «Sneaky pillar» som er videre for DNB og «Just like the movies» for Norwegian. Produksjonsbyråer har vært Bacon og Fantefilm.

Se DNB-filmen her (artikkelen fortsetter under filmene):

Se Norwegian-filmen her:

Se Talkmore-filmen «Always on my mind» her:

Se Talkmorefilmen «Locker room» her:

Nødsignal får flere vinnersjanser
I media-kategorien har Try og Anorak hvert sitt bidrag videre på shortlist; for henholdsvis DNB med «Sneaky pillar» sammen med Vizeum og Amnesty med «Distress signal». 

Anoraks jobb for Amnesty er også eneste norske bidrag videre på shortlister i den nye kategorien Social & Influencer og i PR-kategorien. Så den allerede prisbelønte kampanjen har fått tre nye vinnersjanser i dag.

I Direct-kategorien er SMFB videre med fjorårets Ikea-kampanje «Winter is coming» - som eneste norske bidrag videre. I Creative Data-kategorien er Pols jobb «Ringvirkninger» som byrået har laget for DNB, videre på shortlist.

Norske byråer hadde ingen bidrag videre i product design-kategorien, der vi har et jurymedlem i år.

Vinnerne i Social & Influencer, PR, Direct og Media blir kjent i morgen kveld, mens vinnerne i film først blir kjent fredag kveld.

I går ble det to bronse til Norge, da Anorak og Morgenstern hanket in de første norske prisene.

Les også: Norsk Cannes-jubel – Anorak og Morgenstern henter hjem de første løvene