Den siste uken har handlet mye om det nye selskapet som Orkla og DNB setter opp sammen. Selskapet omtales som et byrå som skal drive med data og markedsføring, men de to nye annonsør-kameratene har så langt sagt klart og tydelig at de ikke skal gå i konkurranse med mediebyråene.

Partene har imidlertid ikke avvist at det nye selskapet, som heter Optimizd, skal drive med kjøp av annonser og da særlig innenfor det datadrevne programmatiske reklamemarkedet. Bak selskapet står altså to av landets største annonsører, Orkla og DNB, men også dagligvaregiganten Coop har sagt de er interessert i å se på et samarbeid.

Les mer: Coop vurderer Orkla-samarbeid, men takket nei til å bli aksjonær

Orkla og Coop er begge kunder av det amerikanskeide mediebyråkonsernet Omnicom, som har mediebyråene OMD og PHD, i porteføljen.  

- Vi synes det er et spennende initiativ at Orkla og DnB gjennom dette samarbeidet ønsker å fokusere ytterligere på tilgang og behandling av data. Som de selv også har kommentert ønsker man ikke gjennom dette å gå mediebyråene i næringen, men heller å styrke samarbeidet ved å se på hvordan vi felles kan utnytte mulighetene. Det synes vi er svært positivt, sier administrerende direktør i Omnicom i Norge, Espen Klepper, til Kampanje.

Han sier Omnicom har satset mye på å bygge opp kompetansen rundt bruk av data i markedsføringssammenheng.

- Allerede i fjor høst lanserte vi Annalect i Norge som er vårt spesialistmiljø innenfor datadreven innsikt og beslutningsstøtte. At annonsørene fremover vil fokusere enda tydligere på hvordan de kan aktivere sine data er helt naturlig. Slik vi ser det er dette nok en spennende tilvekst til den optimaliseringsjobben vi allerede gjør for våre kunder hver eneste dag med utgangspunkt i en rekke ulike datakilder, sier Klepper.

Klepper har så langt ikke ønsket å besvare spørsmålene til Kampanje om hvordan etableringen av Orkla og DNBs nye byrå vil påvirke kundeforholdet til Orkla og om denne satsingen betyr at mindre av Orklas reklamebudsjett vil gå gjennom Omnicom.

Heller ikke konsernsjefen i Dentsu Aegis, Paal Fure, ønsker å kommentere den nye byråsatsingen til DNB og Orkla. DNB er kunde av Dentsu-byrået, Vizeum.

Les også: - Et varslet angrep på mediebyråene