Bertel O. Steen er på jakt etter en ny reklamepartner for det tyske bilmerket Mercedes Benz. I utlysningen anslår Bertel O. Steen at avtalen årlig er verdt rundt åtte millioner kroner i reklamebyråtjenester og omtrent 50 millioner kroner i medieomsetning.

Det bekrefter markedsdirektør i Mercedes Benz, Øyvind Klev, overfor Kampanje.

- Vi kan bekrefte at det er utlyst en pitch, og som beskrevet i kvalifikasjonsgrunnlaget ønsker importør Bertel O. Steen AS å inngå en avtale med et reklamebyrå som skal ivareta og styrke merkevaren Mercedes-Benz Norge. Vi forvalter en av verdens største og mest populære merkevarer og det har naturlig nok vært stor interesse for denne utlysningen, forteller Klev.

I dag samarbeider det tyske bilmerket med reklame- og mediebyrået Futatsu - noe de har gjort i over ti år.

- Hva er grunnen til at dere ser etter nytt byrå?

- Først vil vi understreke at vi har, og har hatt, et godt samarbeid med Futatsu gjennom over ti år. Det er naturlig for annonsører generelt å sondere terrenget med jevne mellomrom.

- Viktig å gjennomføre en ryddig prosess
Fra før av samarbeider Mercedes og Bertel O. Steen med mediebyrået Starcom, som er en del av Publicis-gruppen, Power of One, hvor også reklameselskapet Kitchen holder til.

På spørsmål om de er fristet av Power of One-samarbeidet, svarer Klev at alle byråer blir vurdert på lik linje i henhold til beskrivelsen i kvalifiseringsgrunnlaget.

Av det Kampanje kjenner til er fire til seks byråer invitert videre i prosessen. Klev vil ikke gå nærmere inn på hvem det er snakk om.

- Det er viktig for oss å gjennomføre en ryddig og god prosess. For øyeblikket ønsker vi derfor ikke å kommentere de spesifikke deltakerne, men vil komme tilbake til hvem som skal ivareta reklamekontoen i fremtiden, så snart prosessen er avsluttet og vi har konkludert, svarer Klev.

Haakon Dahl i Kitchen vil verken bekrefte eller avkrefte om de er blant byråene i finalerunden.

Avviser sammenheng med Theopilakis-exit
Mercedes Benz var en av Futatsus første kunder, da de som ferskt byrå kapret bilmerket i 2007, rundt tre måneder etter oppstarten. I sitt nå 12-år gamle samarbeid har det lenge vært Aris Theophilakis, grunnlegger og tidligere sjef i Futatsu, som har hatt ansvaret for kundeforholdet og jobbet tett på Mercedes. 

Les også: Aris Theophilakis forlater Futatsu

For tre måneder siden meldte han overgang til Birkelunden Investeringsselskap, men Mercedes avviser at det har noe sammenheng med at de nå snuser på nye byråer.

- Vi startet å forberede denne prosessen internt før det ble kjent at Aris Theophilakis forlot Futatsu, forteller Klev.

- Det blir alltid tøft
Daglig leder i Futatsu, Hågen Pettersen, bekrefter at de er blant byråene som er med videre i prosessen. Han tror ikke pitsjen blir noe vanskeligere uten Theophilakis på laget.

- Det er en bransje med flere flinke folk og byråer, så det blir alltid tøft, men Mercedes hadde en runde for en drøye fire år siden, og vi ble da med videre. Ingenting er umulig, sier han.

Pettersen understreker at Theopilakis har vært lite involvert med Mercedes de siste tre årene. Det er i dag Kristoffer Reppen og Sigurd Solberg som har ansvaret for kundeforholdet til Mercedes.

- Han hadde ansvaret for kundeforholdet fra starten av, men i det siste har Aris bare vært aktiv med Skeidar, utenom det å være daglig leder, sier han til Kampanje.

I dag sitter Theopilakis på andre siden av bordet gjennom sitt engasjement hos Birkelunden Investeringsselskap, hvor han blant annet opererer som strategi- og markedsdirektør hos Skeidar, som for øvrig har reklamekontoen sin hos Futatsu.