De siste par årene har det dukket opp stadig flere hybridmiljøer som tilbyr tjenester både innenfor reklame og reklameproduksjon, konsulentoppdrag og tv-produksjon. Ett slikt byrå er Storylounge som ble grunnlagt i 2017 av den profilerte tv-produsenten Olav Øen, TV 2-rådgiver Fredrik Geelmuyden og Thomas Houge.

Les mer: Samler Monster-topper for å lage tv for medier og annonsører

Nå foreligger også tallene for fjoråret som viser at Storylounge landet en omsetning på 12 millioner kroner i sitt første år, noe som resulterte i et lite plussresultat på 0,4 millioner kroner.

- Vi opplever vel at 2018 ble den reelle oppstarten for oss. Fjoråret var et oppstartsår og vi opplever at vi sånn sett har stått bra i det når vi i tillegg går i pluss, sier Olav Øen som i tillegg til å være gründer også er partner og daglig leder.

Det er først og fremst produksjonsdelen av selskapet som gir mest omsetning. Her jobber Storylounge sammen med byråer som Trigger og Naug & Venner på kunder som Intersport, Norwegian og S-banken. 

- Dette er de mer kommersielle innholdsoppdragene våre, der vi samarbeider med andre byråer om reklamejobbene, sier Øen.

Les også: Produsentduo går til Storylounge

Sluttet raskt
I tillegg tilbyr også Storylounge tjenester innenfor strategi og kommunikasjon innenfor et område som heter Storylounge Consulting. 

- Vi har hatt noen spennende kommunikasjonsorienterte prosjekter der det også ligger noe strategi for kunder som Nordic Entertainment Group, Ski Geilo og Destinasjon Geilo og Odin Forvaltning, sier han.

Denne delen ledes i dag av av den andre grunnleggeren, Fredrik Geelmuyden. Her hentet Storylounge i starten inn Kristin Lillefjære for å lede denne avdelingen, men Lillefjære sluttet tidlig i 2018. Lillefjære, som også var tenkt en plass på eiersiden, sluttet allerede etter noen måneder for å begynne i konsulentselskapet Bearing Point.

- Kristin Lillefjære ville søke andre utfordringer i den rene konsulentbransjen. Hun ville prøve noe annet, sier Øen.

Lillefjære ønsker ikke å kommentere avgangen i Storylounge.

Les også: Toppsjefen i Varde Hartmark går til Storylounge

- Må si oss fornøyd med overskudd
I tillegg forsvant også en av gründerne i selskapet i løpet av fjoråret. Thomas Houge jobber i dag fulltid i det nye annonseteknologiselskapet See This. Han ble senere erstattet av Nikolai Kaatorp Mathiesen som også er partner i dag.

- Thomas sitter fortsatt på huset. Det er hyggelig å ha See This som leietagere, sier Øen.

- Ligger dere foran eller bak skjema, eller har oppstarten gått som planlagt?

- Det er alltid vanskelig å planlegge for et oppstartsår, men må si oss fornøyd med positive tall på et oppstartsår og en omsetning på over 12 millioner kroner, sier Øen.

Øen jobbet tidligere med tv-produsent Trond Kvernstrøm i tv-produksjonsselskapet Monster som ble et av landets største og mest suksessrike selskaper før det ble solgt til det som den gang het MTG (i dag Nordic Entertainment Group, red. anm.)

- Får Olav Øen brukt sin teft for tv-programmer i Storylounge?

- Vi har en del spennende tv-formater som vi har utviklet på gang, men det er mye som skal på plass og et år går fort. Men vi håper å få realisert noe av det i 2019. Vi er i prosesser her.

Totalt så jobber det i dag seks mennesker i Storylounge samt noen frilansere.

- Hvordan ser det ut med tanke på 2019?

- 2019 blir spennende i forhold til tv-formatene også kommer vi til å fortsette utviklingen av konsulentdelen og den kommersielle innholdsproduksjon. Nå har vi et år på baken og satser på at vi skal klare å få mer volum og litt mer på bunnlinjen. Vi har større ambisjoner enn tallene for 2018 viser, sier Olav Øen.

Her ser du tallene til Storylounge for 2018. Alle tall i MNOK. 

Storylounge 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 12,1 0,6 -
Driftsresultat 0,4 - 0,7 -
Resultat før skatt 0,4 - 0,7 -