Kunstneren Stephanie Sarley anklager reklamebyrået Pol og butikkjeden Kondomeriet for brudd på opphavsretten i den allerede mye omtalte og prisbelønte reklamefilmen. Det skriver NRK. Filmen ble laget i forbindelse med Kondomeriets 30 års dag tidligere i år.

Les også: Slik feirer Kondomeriet 30 år

Sarley skriver til NRK: «De har kopiert mine ideer i detalj og brukt det i en reklamefilm».

NRK har snakket med opphavsrettsekspert Stine Helèn Pettersen i Bing Hodneland Advokatselskap som mener Sarleys kunst nok ikke oppfyller villkårene for opphavsrettsbeskyttelse.

- Et internettsøk viser at det finnes hundretusenvis av bilder på tematikken. Mange datert før Stephanie Sarley laget sine kunstverk. Ideen er altså ikke hennes, selv om hun har blitt kjent for å lage bilder og videoer med dette som motiv, sier Pettersen til NRK.

Hos Pol avviser rådgiver Lina Aas-Eng at de har gjort noe galt.

- Matporno er en godt etablert sjanger brukt i både reklame, kunst og kultur. Vi har aldri påstått at ulike typer frukt kan ligne på kjønnsorganer, er noe vi har funnet på. Vi opplever derfor anklagene som grunnløse, sier Aas-Eng, som også opplyser at Sarley ikke har tatt kontakt verken med dem eller Kondomeriet.

Se den omdiskuterte filmen her: