Onsdag morgen slapp Cannes Lions shortlistene i tunge kategorier som Film og Brand Experience & Activation. Dette er kategorier som er populære hos norske byråer. I år ble det sendt inn 47 norske bidrag til Film-kategorien og 16 norske bidrag til Brand Experience & Activation.

I Film-kategorien er filmen «We Follow You» fra Anorak for KLP funnet verdig en plass på shortlist. Filmen er produsert av Bacon, og kaster et skråblikk på influencer-livet.

Se filmen her (saken fortsetter):

Per Høj har også fått god uttelling for sine påmeldinger. De har fått fire filmer fra en serie om pensjonssparing for Nordea på shortlist. Filmene skal minne kundene på at «En dag er det du som er gammel». Fus, Shortcut og Uhørt har stått for produksjonen. Se den ene filmen her!

Vinnerne i Film-kategorien offentliggjøres fredag kveld.

I kategorien Brand Experience & Activation er SMFB det eneste norske byrået som har funnet veien til shortlist. Det gjør de «Ikea + Obama» for Ikea. Denne jobben ar også plukket med seg en nominasjon i PR-kategorien.

Om den vinner PR-løve, blir kjent allerede i kveld, men SMFB må vente til torsdag kveld med å finne ut om de får en løve i Brand Experience & Activation.

Norske byråer fikk ingen shortlist-plasseringer i Creative Ecommerce, Creative Effectiveness, Mobile eller Radio & Audio.