Anorak hadde én løve med i spillet da ukens andre prisutdeling i Cannes Lions ble avholdt i kveld. Byrået hadde blitt shortlistet med sin film for Komplett, «Middagen er klar», i Film Craft. 

Det ble imidlertid ikke noen pris på filmen, og kvelden forløp derfor helt uten norske innslag på scenen. Antallet norske vinnere i Cannes er fremdeles én, takket være Trys bronse for DNB på gårsdagens prisutdeling.

Onsdag kveld kan det bli flere: Fem norske jobber videre i løvekampen under reklame-VM

Derimot kunne Danmark notere seg en sjelden Grand Prix i kategorien Digital Craft. Vice-eide Virtue Copenhagen klatret helt til topps i konkurransen med kampanjen «Adress The Future» for Carlings' Digital Collection, en kolleksjon med digitale klær som kler deg opp i sosiale medier uten klimautslippene som fysiske motekolleksjoner normalt fører med seg.

Saken fortsetter etter filmen.

Nike fikk sin andre Grand Prix for kampanjen «Dream Crazy» med Colin Kaepernick i spissen, denne gangen i kategorien Entertainment Lions For Sports. Det er Wieden+Kennedy som er byrået bak. Samme kveld fikk Nike også Grand Prix i Industry Craft for jobben Momentum gjorde for dem da bygget om en gammel kirke i Chicago til en basketballbane.

Les mer: Nike hylles i reklame-VM: - Et av de mest ikoniske bildene de siste årene

I Film Craft var det en serie med filmer for The New York Times av Final Cut og Droga5 som fikk Grand Prix.

Vinneren i Entertainment Lions ble filmen 5B fra UM Studios og Johnsen & Johnsen, som handler om menneskene som pleide og tok vare på de første aids-pasientene i USA.

Det ble delt ut to Grand Prix kategorien Entertainment Lions for Music. Den første gikk til artisten Childish Gambino og byrået Doomsday Entertainment for musikkvideoen «This is America» og den andre til artisten Baco Exu do Blues og byrået Akqa São Paulo for prosjektet «Bluesman».