For å kunne gjøre seg enda mer attraktiv for nye og eksisterende kunder, satser produksjonsselskapet Motion Blur på å knytte til seg enda flere regissører. Det gjør de ved å innlede et samarbeid med produksjonsselskapet New Land, som er basert i Stockholm og København.

- Vi prøver med dette å gjøre oss mer tilgjengelige i det norske, svenske og danske markedet. New Land kom til oss og spurte om vi ville samarbeide på tvers av landegrensene, derfor har vi signert en bred avtale med dem. Dette er veldig enkelt - de representerer oss og vi representerer dem, forklarer Espen Horn som er partner i Motion Blur.

I stallen av regissører har New Land navn som Lærke Herthoni, som blant annet står bak den svenske Cannes Lions suksessen «E.V.A.» for Volvo. Denne filmen vant Grand Prix i Creative Strategy i år.

- New Land er et forholdsvis ungt selskap med talentfulle regissører i stallen. Dette var en kjærkommen mulighet, for vi har ikke funnet regissører vi virkelig har ønsket å satse på, sier Horn.

Dette er også en mulighet for Motion Blur å drastisk øke antall kvinnelige regissører.

- Vi har lenge jaktet på kvinnelige regissører, nå får vi hele seks kvinner i stallen, sier en fornøyd Horn til Kampanje.

- Hvordan blir økonomien i dette når dere skal jobbe på hverandres prosjekter?

- Det er jo et økonomisk insentiv både for regissørene og selskapene. Vi kommer til å finne en fornuftig brøk som går på fordeling av inntekter per prosjekt, sier han.

Enn så lenge er dette kun et samarbeid, uten at verken penger eller aksjer er involvert.

- Nei, vi har ikke kjøpt oss opp i hverandres selskaper ennå, sier Horn, men utelukker ikke at det kan bli et alternativ i fremtiden. Foreløpig synes vi det er viktig å ha separate selskaper, sier han.

Delte selskapet i to
I juni fjor gjorde Motion Blur noen organisasjonsmessige grep som medførte at selskapet ble delt i to; ett selskap for filmproduksjon, og ett selskap for reklamefilmproduksjon.

- For Motion Blur Commercials ble det et år som besto av et halvt års drift. Vi startet «Motion Blur vol 2» da vi skilte ut reklamefilmproduksjon fra gruppen. Jeg tror ikke dette er noe andre har merket, sier Horn.

Omsetningen for 2018 i Motion Blur Commercials endte på 26,5 millioner kroner og resultat før skatt endte på rundt 226.000 kroner. Foruten Espen Horn er også følgende personer med på eiersiden; Harald ZwartVeslemøy Ruud ZwartEspen Sandberg og Kavar Singh Bajwa. Alle eier 20 prosent hver av selskapet.

I filmdelen av Motion Blur endte omsetningen i fjor på 21,1 millioner kroner og resultatet på rundt 436.000 kroner før skatt.