Dyrevennene i Try og DNB kan avslutte den første offisielle dagen i Cannes Lions 2019 med et nytt løvebekjennskap. De har nemlig sikret seg bronse i kategorien Health & Wellness Lions for jobben «Dyrenes nødnummer». Denne jobben har rukket å vinne i flere konkurranser allerede, blant annet i Epica og Eurobest. Produksjonsbyrå har vært Tangrystan, mens Apt også har vært deltakende i kampanjen.

Ifølge DNB, vet ikke ni av ti hvor de skal henvende seg hvis et kjæledyr er i nød. 800.000 nordmenn skal ha vært i situasjoner hvor de gjerne skulle ha meldt fra, men ikke fått gjort det fordi de ikke vet hvem de skal kontakte. Derfor tok DNB til orde for å opprette et eget nødnummer.

Les mer: DNB vil kapre dyrevennene

Saken fortsetter etter videoen:

Kampanje spurte selvfølgelig juryleder Shaheed Peera fra Publicis Lifebrands om hva som gjorde at denne jobben utmerket seg, og det viser seg at problemstillingen ga gjenklang hos flere i juryen. 

- Flere i juryen har egne kjæledyr og har opplevd lignende situasjoner hvor de våkner opp tre på natta av at det er noe galt med hunden deres og de fikk bokstavelig talt ikke hjelp. Jeg har ikke kjæledyr selv, men det var folk i juryrommet som virkelig kjente seg igjen i dette scenariet. Noen sin hund hadde faktisk dødd fordi de ikke fikk tak i behandling raskt nok. Jeg vet at dette ble gjort i Norge, men det er lett å tenke seg at man kunne ha lansert noe lignende i USA eller i London. Det var et genuint problem som traff folk i rommet, og de opplevde at løsningen var så enkel, sier han til Kampanje.

- Ser dere etter universelle utfordringer når dere juryerer?

- Ikke nødvendigvis, men vi ser etter enkle løsninger på ekte problemer, og det var dette.

Grand Prix i Health & Wellness Lions gikk til Ikea. Mer om den og flere Grand Prix-vinnere her: Nike hylles i Reklame-VM: - Et av de mest ikoniske bildene de siste årene

Dessverre ble det ingen andre norske vinnere på reklamefestivalens første dag. Norske byråer hadde sendt inn 18 bidrag til juryering i Outdoor Lions, men ingen fikk plass på shortlist, og det var dermed heller ingen som kunne stikke av med pris i dag. Den samme historien gjentok seg i Design Lions, der Norge hadde sendt inn ti bidrag, og Print & Publishing, der Norge hadde sendt inn fem bidrag.

Tirsdag kveld er det opp til Anorak å forsvare den norske æren med én shortlist-plassering i Film Craft. Da skal også vinnerne i Industry Craft, Digital Craft og Entertainment kåres, men i disse kategoriene har Norge ingen bidrag videre på shortlist.

Les også: Nå inntar norske byråfolk Cannes - for første gang på fire år øker antall påmeldinger