Saken er oppdatert med mer informasjon om utdelingen.

Westerdals-studentene Sollin Sæle og Per Berge Moe har allerede gjort seg bemerket med priser i The Young Ones i New York og Gullkalven. Nå har de vært i London og hentet hjem norgeshistoriens første White Pencil for studenter i prisutdelingen D&AD New Blood.

Sammen med tre andre student-team, sto de for et historisk norsk år på prisutdelingen. 

Sindre Johnstad og Erlend Løfald, også de fra Westerdals, fikk Yellow Pencil for å ha svart på en brief for Adidas.

Yellow Pencil fikk også Elias Bjørnson Olderbakk, Jonas Vetlesen og Axel Berggraf Egenæs i designkollektivet Boden World for sin «Side Hustle»

Mathias Sandvik og Hallvard Vaaland, som var det tredje Westerdals-teamet som hentet pris, fikk Wood Pencil for sitt svar på en Durex-brief.

Westerdals-team: Westerdals sto bak tre av fire norske vinnerteam på D&AD New Blood. Her er de samlet på utdelingen.

- Hadde ingen forventninger
Den hvite blyanten går til de beste bidragene i studentkonkurransen som i tillegg til å kommunisere godt bidrar til noe positivt for samfunnet. Sæle og Moe fikk også sølv i briefkategorien for samme jobb.

- Vi hadde absolutt ingen forventninger om hvit blyant, i hvert fall ikke etter å ha mottatt sølv i briefkategorien. Jeg fikk så sjokk at jeg måtte gråte litt når vi gikk av scenen, dette har vært en drøm for oss lenge, sier Sollin Sæle.

Det er kun gitt ut 12 hvite blyanter noensinne, inkludert den som er gitt ut til Sæle og Moe. 

- 2019 har vært et stort år for oss med priser i både New York og Gullkalven, men å få en såpass jev blyant i selveste D&AD toppet alt.

De fikk prisen for en brief fra Durex, som gikk ut på å få undom til å bruke kondom oftere.

- Om man gjør et raskt søk på hvordan dagens 15-åringer lærte om sex for første gang, er det ikke så rart at kondom ikke blir ansett som nødvendig på tross av gjentatte advarsler fra reklamer, skole og foreldre. Durex står for Real Sex, så er det noen som kan ta et oppgjør med hva ungdom møter første gang de blir nysgjerrige på sex så er det dem, sier teamet.

Se casefilmen her:

- Én ting er å få bekreftet at vi lager god reklame, men det er enda bedre at vi har klart å treffe med noe som faktisk kunne bidratt til å løse et reelt samfunnsproblem, sier de.

Sæle og Moe ble nylig ferdig med sin bachelorgrad i Art Directon ved Westerdals, og går inn som et kreativt team i Anti fra 1. august.

Les mer: Prisvinnende Westerdals-duo går til Anti: - Det mest imponerende vi har sett på lang tid