Elleve år etter at Tine og Try lanserte sin første Norvegia-reklame med slagordet «Noen forhold varer livet ut», slippes det nå fem nye reklamefilmer med det samme konseptet. Tekstforfatter i Try Jørgen Bøhle Bakke forteller at de intervjuet nesten 100 par fra hele landet i jakten på ekte kjærlighetshistorier.

- I jakten på ekte og sjarmerende par som hadde vært sammen hele livet og som hadde fine morsomme historier vi kunne dramatisere på, intervjuet vi nesten hundre par, og endte opp med Liv og Øivind og Tore og Per i første omgang, sier Bakke til Kampanje.

Her kan du se en av reklamene. Saken fortsetter etter filmen

Bakke forteller til Kampanje at «based on a true story»-effekten ofte tilfører et ekstra lag. Try startet derfor med ideen om å finne trivelige par med rørende eller morsomme historier. 

- Det var en ny måte for oss å jobbe på, for vi visste jo egentlig ikke hva vi skulle dramatisere før vi hadde funnet våre ekte par med sine ekte historier. Når vi så satte i gang med å forberede dramatiseringen av historiene jobbet vi tett med Trond Fausa for å finne morsomme filmatiske grep som skulle øke underholdningsverdien i filmene. Vi diskuterte alt fra animasjon til sceneoppsetninger, men ble enige om å starte med å dyrke klassisk filmkomedie, forteller Bakke.

Langvarig forhold
Merkeutvikler for Norvegia i Tine, Gro Haugen, forteller at de ønsket å beholde slagordet «Noen forhold varer livet ut» og bruke setningen som en plattform for nytt innhold.

- Forholdet til Norvegia varer for veldig mange mennesker hele livet og vi har hatt stor suksess med konseptet «Noen forhold varer livet ut» Vi ønsket derfor å beholde setningen som en plattform, men følte behov for å revitalisere de kreative uttakene inn mot et moderne medielandskap, sier Haugen.

Her ser du reklamefilmen med paret Liv og Øyvind:

Det kreative temaet bak revitaliseringen er Ester Hjellum og Jørgen Bøhle Bakke som også utviklet konseptet i 2008. Filmene, som skal gå på tv, internett og i sosiale medier, er produsert av Gry Sætre i Tangrystan med Trond Fausa Aurvåg på regi.