Sølvfisken for juli går til den to år gamle filmen «Den tomme matboksen» som Kitchen har laget for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

- Filmen er en emosjonell og fin historie på ett minutt. Den griper tak i seeren med sitt viktige budskap. Omsorgen symboliseres i noe så enkelt som en full matboks. Filmfortellingen er enkelt og godt fortalt, heter det i uttalelsen til juryen.

Filmen, som er produsert av Willy Nikkers og regissert av Jens Lien, skulle opprinnelig brukes på Facebook for å rekruttere flere norske fosterhjem med særlig fokus på rekruttering i nettverk og nærmiljø, men gikk raskt viralt, og brukte ikke lang tid på å nå 100 millioner visninger. Nå er tallet mer enn 500 millioner.

- Selv om det for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet ikke er noe tilsiktet poeng at millioner av folk ser filmen der ute i verden, så er det viktig når dette fører til presse og legitimitet for saken her hjemme. Vi tror den enorme spredningen viser hvor viktig saken er og hvor naturlig det er for folk å hjelpe hverandre også i slike situasjoner, sier tekstforfatter Bendik Romstad i Kitchen.

I sommer har Bufdir vært til stede på TV 2 og øvrige kanaler med budskapet om at flere av oss burde stille seg spørsmålet om man har rom for én til.

- Det er meget givende, og også et stort ansvar å forvalte å lage kommunikasjon for Bufdir, sier konsulent hos Kitchen, Hans Moe.

- Alt vi lager har som mål å skape oppmerksomhet, engasjement, refleksjon og vurdering i populasjonen, samtidig som vi må utvise respekt for de som berøres av hendelser som fører til at livet går i en ny retning. Vi håper og tror at Matboksen er en film som med sin enkle symbolikk og budskap balanserer dette fint og vi, kunde og Willy Nikkers er utrolig stolte og takknemlige for Sølvfiskjuryens anerkjennelse og beslutning, avslutter Moe.