Navn: Camilla Halleraker             

Stilling: Managing Director, Zenith

Alder: 40

- Mediebyråforeningens tall for november viser en nedgang på to prosent for programmatisk hittil i år. Er eventyret over?

- Ifølge mediebyråenes tall ligger internett noe bak fjoråret, jeg ser ingen dramatikk i det. Programmatisk som kjøpsmetode vil bestå og videreutvikles som følge av sterkere fokus på relevans og data. Digital-andelen forventer jeg en økning som følge av økt digitalisering av tradisjonelle kanaler som utendørs og økt etterspørsel etter online video, men å kalle det et eventyr blir kanskje å være i overkant romantisk.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Det hadde vært gøy å si at jeg 3D-printet mitt eget pinnekjøtt, men foreløpig blir det laget på tradisjonelt vis, toppet med stappe og løksaus.

- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2019?

- For meg personlig må det være å vende tilbake til byråverdenen og til Zenith spesielt. Det er mye som har endret seg til det bedre, samtidig som en har evnet å ta vare på det som er bra. Å få muligheten til å jobbe i skjæringspunktet mellom medie, kommunikasjon, reklame, PR og tech er uten tvil årets høydepunkt.

- I år har vi hørt om flyskam, kjøttskam og forbrukerskam. Hva har du skammet deg mest over i år, og hva har du gjort for å lette på skammen?

- Jeg bruker svært lite energi på å skamme meg. Det nærmeste jeg kommer må være å eie en dieselbil parkert på Løkka, så til jul tar vi toget hjem til Stavanger.

- Hvis du fikk bestemme helt selv, hvor bør NRKs nye hovedkontor ligge, og hvorfor?

- En venn av meg bor på Løren, han ønsker seg NRK dit for da følger det kanskje med noen flere T-banestopp i flytteprosessen. Det hadde vært helt greit for min del.

- Posten tuller med juleevangeliet i sin nye film. Er det innafor eller helt borti natta og antyde at postbudet er Jesus’ rettmessige far?

- Nå er jeg riktignok fra bibelbeltet, men ønsker en å tulle med Jesus, så må en få lov til det. En kar som gjør vann om til vin, tåler det helt fint.

- Smarttelefonen og sosiale medier revolusjonerte tiåret vi legger bak oss, hva slags teknologisk nyvinning vil fargelegge det nye tiåret?

- Smarttelefonen og sosiale medier har gjort at vi det siste tiåret har interagert med hverandre og konsumert innhold på en helt ny måte. Vi kommer nok til å se en videre forsterkning i denne utviklingen, men da med tanke på at maskiner blir flinkere til å prate med hverandre og utføre oppgaver for oss. Økt adopsjon og forbedring av smarte hus, biler og assistenter. Teknologiske nyvinninger som gjør prosesser enklere og systemer smartere, jobben mer effektiv og livet enklere å leve, er å forvente i det nye tiåret. Men for noen, også økt hodepine.

- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år?

- Jeg liker mørke tv-serier, så A Handmaid’s Tale i kombinasjon med Chernobyl, har jeg prioritert å bruke tid på. Siste sesong av The Affair, hadde jeg klart meg fint uten.

- Gikk Aftenposten over streken da solgte Forklart-podkasten til Equinor?

- Å kommersialisere og tjene gode penger på podcast, er noe de fleste mediehusene sliter med. Å kommersialisere Forklart utfordrer oss, det synes jeg vi skal gi dem kred for. Det ble mye diskusjon da Rema gikk inn i samarbeid med familieklubben til VG også, vi hører ikke så mye om det nå. Om de klarer å opprettholde integritet og troverdighet over tid, er et annet spørsmål.

- Hvilket bilde på kamerarullen din oppsummerer 2019 best?

 

Minner for livet:

Det må være dette: invitasjonen til 40 årslaget mitt på Blokksberg. En nydelig helg med fantastiske mennesker. Minner for livet. Foto: Privat