Navn: Ulrikke Louise Wiik

Stilling: Rådgiver i Try Råd

Alder: 28

- Ble det litt ekstra tungt å tape finalen i «71 grader nord» samtidig som bransjekollega Aleksander Hetland fra Nord DDB gikk til topps i «Skal vi danse» på TV 2? 

- Jeg syntes Aleksander var imponerende dyktig i «Skal vi danse». At han vant syntes jeg rett og slett var vel fortjent. I vår bransje er det også viktig å heie på hverandre. Så får vi se om han slår min 2. plass om han en gang blir med på «71 grader nord».

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Mamma er sjefen i huset, spesielt når det kommer til mat og kokkelering. Men pappa klarte likevel tidlig å få igjennom én ting, og det er Kristiansund-tradisjonen pinnekjøtt. Så for meg har juleaften alltid vært pinnekjøtt. Og tradisjontro som jeg er, antar jeg at salt sauekjøtt forblir favoritten så lenge jeg lever. Øl hører naturligvis til, men den akevitten har jeg aldri forstått meg på så det velger jeg å styre unna.

- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2019?

- Homoterapi har engasjert meg veldig i 2019, men jeg skulle ønske dette var en sak som engasjerte meg for flere år siden. I 2019 mener jeg at vi bør ha kommet lenger. Dette handler om kunnskapsløshet, uvitenhet og dumskap. Det var viktig å sette lys på tematikken og få det opp i Stortinget. Terrorangrepet i Bærum preget meg også mye i året som har gått. Måten moskeen og de pårørende i denne saken omfavnet det norske folk, deres positivitet og deres åpenhet var til ettertanke og stor inspirasjon.

- I år har vi hørt om flyskam, kjøttskam og forbrukerskam. Hva har du skammet deg mest over i år, og hva har du gjort for å lette på skammen?

- Jeg prøver generelt å ikke skamme meg så mye. Men når det kommer til kildesortering tror jeg nok jeg er flinkere enn jeg er. Jeg tar meg selv i å kaste glass og metall i restavfall i ny og ne. Det skuffer jeg meg over og det skal jeg bli bedre på i 2020.

- Hvis du fikk bestemme helt selv, hvor bør NRKs nye hovedkontor ligge, og hvorfor?

- Jeg bryr meg ikke så mye om hvor det ligger. Så lenge jeg blir invitert på besøk i ny og ne skal jeg klare å komme meg dit uansett. Men det hadde jo vært fint om jeg kunne ta i bruk kollektivtransport på veien.

- Posten tuller med juleevangeliet i sin nye film. Er det innafor eller helt borti natta og antyde at postbudet er Jesus’ rettmessige far?

- Det syntes jeg er helt greit. Juleevangeliet er så kjent for folk at jeg blir overrasket om filmen bidrar til å skape misforståelser rundt innholdet.

- Smarttelefonen og sosiale medier revolusjonerte tiåret vi legger bak oss, hva slags teknologisk nyvinning vil fargelegge det nye tiåret?

- Kunstig intelligens vil utvilsomt få mye mer plass i tiåret vi går inn i. Jeg tror potensialet i denne teknologien er stor og større enn vi kanskje tror i dag. Kunstig intelligens kommer til å bli en viktig del av veldig mange bransjer, og noe som må til for å være konkurransedyktig i neste tiårs marked. Jeg er spesielt spent på hvilken forskjell dette vil gjøre for helsesektoren.

- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år?

- I år har jeg brukt tid på «Love Island Australia». Mange vil kanskje syntes det er flaut, men alle er kjent med at dårlig «trash-tv» er god underholdning, så jeg står i det. Det er likevel liten tvil om at denne serien topper listen over verste TV-serie i år. Den beste serien var «Exit», også kan jeg ikke si annet enn årets «71 grader nord». Ingen andre serier kan måle seg med den.

- Gikk Aftenposten over streken da solgte Forklart-podkasten til Equinor?

- Nei. Jeg mener det må være forståelse for at dette er et kommersielt produkt. Forskjellen er bare at det her brukes lyd fremfor tekst. Det er viktig at mediehusene utvikler seg for å fortsatt kunne drive god journalistikk. Da trenger de også nye inntektsmodeller.

- Hvilket bilde på kamerarullen din oppsummerer 2019 best?

Først til Nordkapp:

- «71 grader nord» har vært en stor del av mitt år. Her har jeg akkurat fått vite at jeg kom først til Nordkapp. Det var en stor drøm og en helt vanvittig følelse, som jeg var så heldig å få oppleve to ganger – på TV og i det virkelige liv.