Volvo sparer ikke på kruttet når de lanserer nye reklamefilmer. I 2013 var det Jean-Claude Van Damme som gikk i spagaten i reklamefilmen «The Epic Split» som fikk internett til å koke. Nå skal den svenske bilprodusenten lansere fire nye lastebiler, og det gjør de ikke uten å slippe en like ambisiøs lanseringsfilm.

I lanseringsfilmen er de fire nye lastbilene stablet oppe på hverandre. Resultatet er et 15 mete høyt, 58 tonn tungt lastebiltårn, og på toppen av det står Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Her kan du se den nye Volvo-reklamen:


- Tok en måned å bygge tårnet
Filmen ble spilt inn i slutten av 2019 på et testomårde utenfor Volvos hjemby, Gøteborg i Sverige. Både lastebiltårnet og størsteparten av de visuelle effektene er ekte skriver Volvo.

– Det tok omtrent en måned å designe og bygge tårnet og sørge for at det var trygt å kjøre. I hovedsak ble dette muliggjort takket være den solide anleggsbilen, Volvo FMX, og den nye 38-tonns boggien som kunne bære vekten til de andre. Men det krevde også en jevn hastighet og jevn kurs, oppnådd av Volvo Dynamic Steering-teknologien og en dyktig lastebilsjåfør, sier Markus Wikström, ingeniør hos Volvo Trucks og en del av ingeniørteamet bak tårnet.

Roger Alm sier lanseringen er deres største noensinne.

– Dette er vår største lansering noensinne på Volvo Trucks. Lastebilene vil ha en enorm innvirkning på kundenes lønnsomhet og evne til å konkurrere både for oppdrag og de beste sjåførene. Jeg er vant til det meste, men for meg var det definitivt en uvanlig dag på jobben å filme på lastebiltårnet. Og la oss bare si at jeg har en viss respekt for høyder. Jeg er en jordnær fyr, sier Alm.