Vi i Dentsu Aegis har i år valgt å trekke alle våre byråer fra konkurransen om «Årets Byrå» som arrangeres av det svenske analysebyrået Regi. En konkurranse som vi har vært med i siden starten. Beslutningen om å trekke våre byråer ble tatt etter en godt gjennomtenkt og enstemmig prosess, der hele vår byråledergruppe deltok. Vår beslutning inkluderer dermed alle våre aktuelle byråer i gruppen vår - Red Media, Red Performance, Red Storyline, Vizeum, Isobar, iProspect og årets «Byråprofil»-vinner Carat.

Dentsu Aegis er alltid positive til å konkurrere mot våre dyktige konkurrenter i åpne konkurranser med tydelige og ærlige spilleregler, men vi opplever at denne konkurransen ikke er hverken åpen eller ærlig. 

I Regis undersøkelse melder byråene selv inn hvilke kunder og kontaktpersoner som skal inkluderes. I et veldig uoversiktlig marked med manglende kontroll fra Regi, åpnes det således for spekulasjon. Det legges også opp til at byråer som kjøper undersøkelsen i etterkant blir bedre fulgt opp i selve informasjonshentingen fra Regi, noe som i aller høyeste grad skaper en skjev konkurranse. At det i tillegg har blitt gjort en rekke historiske feil (Red Media ble blant annet plassert i feil kategori i 2019) gjør at vi nå velger å stå over kåringen.

Dentsu Aegis har også fått informasjon om at veldig mange av de andre tunge dyktige byråmiljøene som Publicis (Starcom/Zenith/Kitchen), Try, Pol, Anorak og mange andre klare vinnerkandidater også har trukket seg. Da er det jo ingen prestisje igjen lenger heller.

Selve undersøkelsen som kan kjøpes for dyre penger av Regi blir jo da også ganske amputert, ettersom det ikke er særlig mange konkurrenter å sammenligne seg med. 

Dentsu Aegis liker åpne årlige konkurranser med stor konkurranse og høy prestisje. Regi-kåringen har dessverre ingen av disse elementene.

Kom med liste:

Denne helgen gikk Regi ut med sin liste over de nominerte til Årets byrå-konkurranse. Prisen deles ut i samarbeid med Dagens Næringsliv og Anfo.