Freia har nå lansert et nytt produkt kalt Freia Mørkere Melkesjokolade. Det gjør sjokoladeprodusenten etter det de beskriver som flere år med utvikling og testing. 

- For en markedsleder er det viktig å utvikle kategorien videre, sier markedssjef for Freia, Sølvi Grana Slotte.

Nye Freia Mørkere Melkesjokolade skal være sjokoladen for dem som syntes vanlig melkesjokolade blir for lys og mørk sjokolade for mørk.

- For mange er gapet mellom vanlig Freia Melkesjokolade og mørk sjokolade for stort. De ønsker den kremete og fyldige konsistensen som karakteriserer Melkesjokoladen, men også den rike smaken av kakao som finnes i mørk sjokolade. Vi håper å tiltrekke nye forbrukere med en helt ny sjokoladeoppskrift og sjokoladeplater i mindre formater, sier Christine Estelle Innstrand, produktsjef for melkesjokolade i Freia i Mondelez.

Den nye sjokoladen lanseres med en reklamekampanje som har gått utendørs og nå går på TV, Youtube og sosiale medier. 

Her kan du se sjokoladens ferske reklamefilm:


God stemning i SMFB
SMFB er byrået bak kampanjen. Reklamefilmen er produsert av Hobby Film med Oskar Bård på regi og Frida Alexandersson som produsent.

SMFB-konsulent Torstein Drogseth forteller at det var god stemning på kontoret da de første smaksprøvene kom.

- Det var en del timer som forsvant i spising, men ideen kom rimelig kjapt etterpå, sier Drogseth.

Christine Estelle Innstrand sier det er viktig at Freia henger med i tiden.

- Nordmenn spiser jo spennende mat fra alle verdens kjøkken, og da utvikler våre smaksløker seg. Det er viktig at vi henger med i tiden og utvikler sjokolade som gir nye smaksopplevelser for forbrukerne, sier Innstrand.

Produktsjefen forteller at den nye sjokoladen er en god del mindre enn den vanlige 200 gramsplaten.

- Med Freia Mørkere Melkesjokolade så ønsket vi å treffe alle de som er midt imellom, og de som kanskje ikke spiser så mye sjokolade, men ønsker å ha noe å kose seg med. Også ser vi at det er mange enkelthusholdninger i Norge, og da er det fint å ha noe som passer dem også. En stor sjokoladeplate kan for noen bli litt mye, så da er er Freia Mørkere Melkesjokolade på 85 gram kanskje akkurat perfekt.