Det ble en begredelig uke på børsen for den nye toppsjefen i byrågiganten WPP som eier flere av verdens største reklame-, PR- og mediebyråer. I en ny markedsoppdatering fra ledelsen heter det at omsetningen i 2020 vil være flat og det var svakere enn hva analytikerne hadde håpet på. Dermed smalt aksjen i bakken og det med hele 17 prosent.

Nedgangen sendte aksjekursen til et nivå WPP ikke har sett siden 2012, skriver CNBC.

Oppdateringen kom i forbindelse med selskapets fjerdekvartalsrapport som viste et fall på nesten to prosent i omsetningen. Tilsvarende tall for ett år siden var en vekst på 0,5 prosent.

Som får de øvrige kommunikasjonsgigantene så må WPP takle utfordringer som økt konkurranse fra både konsulentgiganter som Accenture Interactive og teknologiselskapene Facebook og Google som i stadig større grad bruker egne data til å målrette annonser mot brukerne for annonsørene og merkevarene.

- Selv om det gjenstår mye arbeid, er jeg er optimistisk med tanke på fremtiden for industrien vår og WPPs posisjon. Markedsføringslandskapet har aldri vært mer dynamisk og komplekst, sier toppsjef Mark Read.

WPPs mål for 2021 er en organisk vekst som er på linje med industrien for øvrig samt drive med en resultatmargin på 15 prosent.

WPP er verdens største kommunikasjonskonsern og eier byråer som Mediacom, Gambit Hill & Knowlton og reklamebyråer som Grey, Ogilvy og AKQA og har lagt bak seg et tungt 2019 med tap av kunder som Vodafone, Johnson & Johnson og Disney. Av seire trekker WPP frem sjokoladegiganten Mondelez.

Byrågiganten, som tidligere var ledet av Sir Martin Sorrell, har i dag en markedsverdi på 113 milliarder norske kroner.