Det fremkommer av byråets ferske 2019-tall, som viser at de ender opp med en drøye 500.000 kroner i overskudd, en klar bedring fra fjoråret der de gikk med 700.000 i minus. Byråinntekten øker også markant, fra 8,6 millioner kroner i 2018 til 12,4 millioner kroner i 2019.

Det kan dermed se ut som om trenden nå har snudd for det lille byrået etter to år på rad med negative resultater. Hausmann-sjef, Terje Banken, forteller at 2019 var et godt år for byrået på flere områder.

- Overordnet, så kan du si at fikk betalt for strategiarbeidet og planene som ble lagt i utgangen av 2018 og som vi fortsatt jobber etter. Vi har veldig dyktige og sultne folk som leverer kloke idéer og godt håndverk, hver dag, og som får tillit som fortjent hos kundene våre, sier Banken til Kampanje.

Flere nye kunder inn døren
Han peker på at de også hanket inn flere store kunder i løpet av året som gikk. Inn dørene kom blant annet Mills, Oslo S Utvikling (Barcode og Bjørvika), Mitt Andbud og Siemens.

- Flotte merkevarer og selskaper det er utrolig gøy å jobbe med. Samtidig ble 2019 året med best kreativ uttelling siden oppstarten. Vi ble beste byrå i Gulltaggen med god margin, vant gull i Gullblyanten, gull i Young Digital Lions Norge, sølv i Cannes, årets kampanje i NCCS Awards, fikk shortlist og var finalist i New York Festivals. Uansett størrelse på byrå er dette veldig gode resultater. Som et lite byrå er dette fantastiske resultater vi er veldig stolte av, forteller Banken.

- Merket dere noe økt oppmerksomhet etter seieren i Gulltaggen i fjor?

- Vi har fått mer oppmerksomhet, og effekten av Gulltaggen har vi merket, men kanskje ikke så mye som vi hadde drømt om. Vi er fortsatt et «lite» byrå og må bare jobbe enda hardere og fortsette å levere løsninger som skaper resultater for kundene våre, sier Banken. 

Banken var tidligere sjef for reklamebyrået McCann, før han i 2012 brøt med byrået for å starte opp det som i starten het Llowbank. Byrået startet han sammen sine tidligere McCann-kollegaer, Tore Woll og Arne-Inge Christophersen. Etter hvert sluttet Woll i Llowbank og byrået byttet navn til Hausmann i 2018. 

Les også:Woll slutter i Llowbank - Ida Fjeldbraaten blir ny partner

- Ble bråstopp
Som med så mange andre har også Hausmann merket effektene av korona på businessen. Likevel rakk de å gjøre unna mars som den måneden med høyest byråinntekt i byråets historie. 

- Så ble det bråstopp. I april og mai var det bare noen ganske få våre kunder som ikke var i «lockdown» og inntektene ble mer enn halvert i forhold til budsjett og tidligere år. Jeg har lyst til å berømme Mills i denne sammenheng, som responderte på Covid-19 med å forsere sine planer og øke aktivitetsnivået, kommenterer Banken som også var nødt til å permittere ansatte for å holde kostnadene nede. 

- Alle ansatte var permittert 50% i april og mai. I juni og inngangen til juli har det løsnet betraktelig. Det er mange aktive prosjekter hos flere av våre kunder, og ordrereserven for august ser bra ut.

- Hva er prognosen fremover, klarer dere holde nivået oppe eller blir det tøft å «nullen» på resultat i år? 

- Det er vanskelig å spå den «nye normalen». Forutsigbarheten i markedet er nesten fraværende, og det kan komme ringvirkninger fra pandemien vi enda ikke ser konturene av. I lys av dette er det krevende å gjette på årsresultat for 2020. Vi vet at første halvår ble bedre enn fryktet, og ambisjonen er å lande et positivt resultat på året. Vi skal jobbe steinhardt for dette.

Her kan du se alle tallene til Hausmann for 2019. Alle tall i MNOK

Hausmann 2019 2018 Endring i %
Omsetning 20,6 13,2 + 56
Driftsresultat 0,5 - 0,7 -
Resultat før skatt 0,5 - 0,7