McDonald’s lanserer nå sin største kampanje i 2020 i samarbeid med deres reklamebyrå Nord DDB og deres mediebyrå OMD. I kampanjen adresserer McDonald’s for første gang anklagene om at maten de serverer er «junkfood». Med seg på laget har de også leverandørene deres Bama, Findus og Nortura.

- Vi skal på ingen måte korrigere folk som kaller maten som serveres på McDonald’s for junkfood, men vi ønsker å fortelle om hvor maten faktisk kommer fra: at det er storfekjøtt fra Vågå og salat fra Sylling, sier markedssjef Mari Husby i Food Folk Norge.

McDonald’s ønsker i sin nye kampanje å løfte frem bøndene som produserer råvarer til dem. 

- McDonald’s er avhengig av norske bønder, og vår målsetning er å kjøpe mest mulig lokale råvarer. Med høyt volum og mange gjester innom hvert år er vi en stor innkjøper, og er i så måte med på å bidra positivt til norsk landbruk og å holde kulturlandskapet ved like, sier Husby. 

Her kan du se en av de nye reklamefilmene:


Nord DDB: - Mer effektivt at norske bønder står frem 
– Vi ønsket å lage reklame for norske råvarer som viser et ekte og ærlig bilde av landbruket fremfor konstruerte nasjonalromantiske glansbilder vi er vant til å se fra mange andre aktører, sier rådgiver Aleksander Hetland i Nord DDB.

Nord DDB-rådgiveren sier de derfor måtte tenke nytt.

- Og ikke ulikt «Stjel våre ansatte»-kampanjen, adressere en myte som handlet om mat av dårlig kvalitet. Istedenfor å dysse dette ned tror vi det er mer effektivt at norske bønder står frem og forteller om den unike råvarekvaliteten de faktisk leverer til McDonald's. Og om noen skulle kalle maten «junkfood» står bøndene gjerne frem som stolte produsenter av nettopp «junkfood» – fordi de vet bedre enn noen hva maten faktisk er laget av, sier Hetland.

Les også: Denne Mcdonald's-filmen ble umiddelbart fjernet - nå er den mer aktuell enn noensinne

- Si høyt det alle tenker
Karine Rød Haraldsson
, Business Manager i Findus Norge, en av McDonald’s leverandører, sier det er spennende å se restaurantkjeden ta det et steg lenger enn andre.

- Ideen med å si høyt det alle tenker er nytenkende og vi håper reklamen gjør at forbrukeren forstår hvor profesjonelt McDonald’s jobber med sine norske leverandører og deres bønder, sier Rød Haraldsson.

Også leverandør Nortura skryter av kampanjen.

- Nortura består av om lag 18 300 norske bønder som hver eneste dag jobber for å forsyne landet med sunn, trygg og ren mat. Denne kampanjen ville vi være med på fordi den viser hvordan bonden driver, og hvorfor kjøttet og eggene vi leverer til McDonalds er førsteklasses råvarer, sier Mari Hagerup, kommunikasjonssjef Nortura.

- McDonalds forteller dette på en ny og dristig måte – og vi håper at alle som spiser «junkfood»- maten skal bli like stolte som oss over alt det gode vi produserer i Norge, fortsetter Hagerup.

Kampanjen rulles ut på TV, kino, utendørs og digitalt denne uken.