I forrige slapp Vipps nyheten om at de lanserer et mobilabonnement. Reklamekampanjen for det såkalte «mobilapponementet» rulles i dag ut både på TV og digitale flater. Kampanjen er laget i samarbeid med reklamebyrået Anorak, produksjonsselskapet Bacon Production og mediebyrået Vizeum.
 
Kampanjeansvarlig i Vipps, Kine Bergseth, forteller at mange oppfatter mobilabonnementet sitt som uoversiktlig og knotete. Derfor ønsker de å løfte en følelse av enkelthet når de kommuniserer til brukerne sine.
 
- Vi har hele veien hatt brukeren fremst i panna når vi har jobbet sammen, og det synes vi kommunikasjonen er et godt eksempel på, sier Bergseth.

Les også: Vipps blir mobilselskap: - Vår største lansering siden vennebetaling
 
- Tro mot merkevaren
Det at Vipps er en av Norges best likte merkevarer, med distribusjonskraft til 3,8 millioner brukere, har derfor vært et viktig utgangspunkt for å nå ut med budskapet. Samtidig må det forvaltes godt når døra åpnes inn i nye bransjer, sier Bergseth.
 
Selv mener de at kommunikasjonskonseptet er noe telekom sjelden har sett maken til.
 
- Telekom er en bransje med store medieinvesteringer og mye generisk kommunikasjon. Vi har vært opptatte av å skille oss ut, samtidig som vi tydelig er «vippske» og tro mot merkevaren, legger Bergseth til.

Arbeidet med «mobilapponementet» startet for under ett år siden. Anorak kom tidlig inn i bildet, og har bidratt både strategisk og kreativt allerede på skissestadiet.
 
- Befriende enkelt
Bergseth forteller at Anorak ikke bare har vært en forlenget arm for dem, men jobbet som en del av Vipps.
 
- Oppgaven kunne aldri vært løst på en så god måte uten det tette samarbeidet vi har, som har stort rom for diskusjoner, innspill og kreativitet, sier hun.
 
Anorak og Vipps har samarbeidet siden 2018. Tekstforfatter Peter Power og kreatør Lars Holthe i Anorak forteller at Vipps har handlet om forenkling helt fra starten.
 
- Og Vipps Mobilapponnement er ikke noe unntak. Med «Gi mobilen din en ny start» hadde vi lyst til å lage et univers som beskriver hvordan det føles når ting er befriende enkelt og ukomplisert - selve følelsen av Vipps. Da sier det seg egentlig selv: Først må du bade vekk grumset, så kan du bekymringsløs tralle deg inn i soloppgangen akkompagnert av en mann som slår på to steiner, forteller de.
 
Se reklamefilmen her:


Det kreative teamet bak kampanjen er kreatørene Lars Holthe og Magnus Høgberg Hansen fra Anorak. Tekstforfatter er Peter Power, også han fra reklamebyrået. Bacon Productions har stått produksjonen av kampanjen, med regissør Andreas Nilsson i spissen.