Onsdag lanserer Aker en helt ny reklamefilm der den amerikanske filmstjernen Chuck Norris tar hovedrollen. «Vi tar det herfra» er navnet på filmen som spiller på bildet av Chuck Norris som «verdens tøffeste mann». Nå venter «verdens tøffeste jobb», og den er det Aker, ikke Norris, som tar seg av.

- «Verdens tøffeste jobb» er summen av utfordringene vi står overfor. Vi må løse klimautfordringer gjennom samarbeid, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker i en pressemelding.

Ifølge E24 har rekamefilmen kostet ti millioner kroner å produsere. 

- Av dette er 1,7 millioner i honorar til Chuck Norris. Det er viktig å merke seg at dette er en betydelig industrikampanje som vil bli vist på TV og andre kanaler, og totalt ni Aker-selskaper står bak, sier informasjonsdirektør Atle Kigen til E24.y

Kampanjen lanseres med en to minutters lang reklamefilm på TV 2, før den fortsetter med bred dekning og høyt trykk i analoge, digitale og sosiale kanaler.

– Vi gikk høyt ut i pitchen og ba om en idé som skulle bryte med forventningene og være umulig å ignorere, selv i dagens SoMe-verden. Vi beskriver oss selv som en gruppe selskaper som tør å tenke utenfor boksen. Anti utfordret oss på nettopp dette. Det var flere spennende konsepter på banen, men for oss ble det Chuck eller ingenting, sier Anja Johansen, markedsdirektør i Aker Solutions og prosjektleder for kampanjen på vegne av alle Aker-selskapene.

- Chuck eller ingenting
Det er Anti som står bak kampanjen, som er spilt inn både i USA og i Norge,

- Like viktig som å få frem alt det spennende Aker-gruppen driver med, er det holdningen til selskapene som gjør dem unike. Aker er jo en ambisiøs gruppe selskaper og det er gøy at de viser samme ønske om å pushe grenser i
kommunikasjonen også, sier strategisk rådgiver i Anti, Torstein Drogseth.

Det er de kreative lederne i Anti, Christian Hygen og Per Erik Jarl som står bak ideen.

- Når Aker sier ja takk til «verdens tøffeste jobb», var det naturlig å spørre hvem som hadde denne jobben før dem. Ingen er jo tøffere enn Chuck Norris, actionhelten som har oppnådd kultstatus på nettet som umenneskelig barsk. Men selv legender pensjonerer seg, så da var det naturlig å lage et konsept rundt at Aker tar over stafettpinnen, sier Hygen og Jarl. 

Vant Gullfisken i 2006
Med på laget har også produksjonsselskapet Motion Blur og regissør Espen Sandberg, som også har regissert filmer som «Kon Tiki», «Max Manus», «Amundsen» og «Pirates of the Caribbean», vært.

- Det har vært utrolig moro å være med på å lage Aker-gruppens nye kampanje - en produksjon på tvers av landegrenser og midt i en pandemi. Filmen er like ambisiøs som Aker selv er - og det sier ikke lite. Den er full av humor, action og overskudd og er etter min mening et friskt og positivt bidrag i arbeidet med å sette fokus på våre felles miljø- og energiutfordringer, sier Sandberg i en pressemelding.

Aker har med jevne mellomrom laget kampanjer med budskap knyttet til industri og problemløsning. Mest kjent er «Nøtteknekkeren», en reklamefilm på tre minutter som vant Gullfisken i 2006. Også denne gangen er bred oppmerksomhet et uttalt mål for Aker.

Les også: Røkke-film elsket og hatet

Her kan du se den nye reklamefilmen til Aker og Anti.