Julens små og store utslipp er temaet for den nye reklamefilmen til Bring som skal gå på svensk TV frem mot jul. Hovedfilmen har fått navnet «Julbrakaren» og det med god grunn.

- CO2-utslipp og jul er kanskje ikke to begreper som matcher sånn helt naturlig. Jul vet jo alle hva er, men CO2 er et ganske usynlig fenomen. Lite håndfast på en måte. Vi var helt enkelt nødt til å oversette utslippet til noe vi alle er litt mer kjent med. Og som i seg selv faktisk er et miljøproblem. Fjerting altså, sier tekstforfatter Marius Hanstad i Pol.

Utover utslippsfilmen er tanken til Bring at «julen har blitt en høytid for netthandel de siste årene ettersom flere og flere kjøper julegaver online». I så måte er Brings satsning på fossilfrie leveringer i alle de største svenske byene utgangspunktet for denne julekampanjen. Bring har et tydelig mål om å utslippsfrie innen 2025.

- Det betyr mye for oss å ta ansvar som logistikkaktør. Vi også er opptatt av å ha en positiv tilnærming til miljøarbeidet. Skal vi lykkes med de store utfordringene, må alle gjøre litt fremfor at noe få gjør mye. Også i julen, avslutter Gisela Björkgren i Bring.

Medvirkende i filmen fra Pol var Mads Bergstrøm som art director, Marius Eriksen som rådgiver, prosjektleder Kristin Eidså Brantzeg Scheele og designer Jonas Stava i tillegg til Hanstad. Fra Bring Sverige var Monica Solberg, Nina Danielson-Kienast og nevnte Björkgren med å lage filmen. Regissør fra Giants & Toys er Henrik Sundgren.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Pol og Bring som skal vises på det svenske markedet.