Denne helgen slipper Volkswagen en ny norskprodusert reklamefilm. Med bruk av skjult kamera skulle de virkelig sette nervene til hovedrolleinnehaveren på prøve.

- Sjåføren i filmen visste ikke hva han skulle være med på, og vi hadde derfor i realiteten bare én sjanse til å få ekte reaksjoner. Og med så mye som skulle klaffe, og en rigg som blant annet inkluderte en 35 meter høy kran, er det klart at det var flere enn meg som hadde litt høye skuldre på settet, sier Thomas Mietinen, Markedssjefen i Volkswagen Personbil.

Filmen retter blikket mot ID-modellen og dens «over-the-air»-oppdateringer. «Over-the-air» lar bilen oppdatere seg jevnlig med nye funksjoner. Denne typen teknologi har de virkelig satt på spissen i den nye reklamen.

Det er Karin Lund og Øystein Halvorsen som er det kreative teamet til Try.

- Vår oppfatning er at folk aldri blir lei «skjult kamera», og denne gangen håper vi at vi også har oppdatert sjangeren noe og dratt på litt ekstra. Dessuten er det ikke hver dag vi får brukt en rumensk Grand Prix-låt i en reklamefilm, så vi er veldig fornøyde, sier Lund og Halvorsen.

Se reklamefilmen her:


De forteller at dette er en av de litt større produksjonene som er gjort i Norge på en stund.

- Det er alltid spennende å få lage lokale aktiviteter, og vi opplever at vi sammen med Volkswagen i Norge har videreført en god tradisjon med å lage kommunikasjon med glimt i øyet og som legges merke til, sier Trond Sandø rådgiver i TRY.

Harald Zwart er på regi med Nina Lorentzen som produsent for produksjonsselskapet Motion Blur. Try Opt har hatt ansvaret for de digitale uttakene, mens Red Media er mediebyrå.

I tillegg til Lund og Halvorsen var Trond SandøMette LangeMarianne Sørlie og Inge Fosseie med fra Try.