Helsedirektoratet spilte en viktig rolle i det norske folks liv og helse under koronapandemien. Nå står Helsedirektoratet og Pol bak en kampanje som skal fremme budskapet om at alle skal ha et godt liv, også etter pandemien.

Med det nye konseptet «Lev» ønsker Helsedirektoratet å vise sammenhengen «mellom gode levevaner og god psykisk og fysisk helse», og å fortelle om hvordan de kan bistå med råd og verktøy som virker.

Konseptet, kampanje og design er utviklet av Pol i samarbeid med Helsedirektoratet. Kampanjefilmene er produsert av Oslo Assembly og regissert av Lars Tovik

– Med «Lev» ønsker vi å ta befolkningen ut av pandemien og minne om at små og store valg man gjør hver dag har noe å si for hvordan man har det. Ambisjonen er å senke terskelen for at folk skal gjøre noe som er bra for helsa si. Det er ikke nødvendigvis store endringer som trengs. Ta ett skritt av gangen, sier Jakob Linhave, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet i en melding. 

Ifølge meldingen viser undersøkelser at folk flest ikke vil høre formaninger om at man skal drikke mindre, slutte å røyke eller trene mer, ettersom folk vet at dette er noe man jo egentlig bør gjøre. Det folk heller ønsker seg er motivasjon i hverdagen, og noen som heier og gir råd.

Konseptet og kampanjen har premiere i helgen. Hovedfilmene skal sendes på TV, kino og i ulike kanaler på nettet. I tillegg er det produsert eget innhold til sosiale medier, som annonser og bannere. 

På teamet til Pol finner en kjente navn som Gullfisken- og Gullblyanten Rikke Sofie Jacobsen og AD’ene Sara Marie Hødnebø og Pia Lystad.  Marius Eriksen er rådgiver på kunden og prosjektledere har vært Vibeke Wiedswang og Tone Bøygard.  Planner har vært Simon Karlsson med innholdsrådgiver Ine Mæland og designer Caroline Weseth, Catharina Eberlin, Thomas Eklo Skaara og Jonas Stava.

Se en av de nye kampanjefilmene fra Helsedirektoratet her: