Reklame- TV- og designselskapet Anti tar store ledergrep og får nå hver sin sjef for avdelingene reklame, design og TV.

- Sterkere faglige enheter skal gi enda bedre tverrfaglighet, sier gründer og administrerende direktør Kenneth Pedersen.

Anti ledes i dag av duoen Pedersen og Kristin Grimstad, men nå blir Torstein Drogseth fagleder for reklame, Hanne Dillan for design, Marthe Sundland for TV og podkast og Jennie Andersson tar jobben som operativt ansvarlig.

- For å bli et enda bedre byrå totalt sett, må hvert enkelt fagområde hele tiden utvikle seg. Derfor gjør vi disse grepene, sier daglig leder Kristin Holst Grimstad.

Skulle være et «punkband»
Pedersen forteller at de i oppstarten ikke verken så for seg eller hadde store ambisjoner, om å bli flere enn fem ansatte.

- Vi skulle jo være et punkeband i designbransjen og aldri bli flere enn fem personer, men når man ansetter flinke folk og gir dem frihet så er det vanskelig å ikke vokse. Det har vært prøving og feiling underveis, men vi har alltid satset på ting vi tror på, og hvem vet hva nytt vi bestemmer oss for? Det er dette som er det morsomme med Anti, sier Pedersen.

- Lage reklame verden ikke har sett
Ny leder for reklamedelen av byrået, Torstein Drogseth, forteller at man allerede på Gullblyanten i mars så konturene av «det som kommer.»

- Målet er å lage jobber verden aldri har sett før, og Anti-kulturen er den viktigste katalysatoren for det. Min jobb er egentlig veldig enkel, og det er å sørge for at kulturen lever og at folk får rom til å utfolde seg, sier Drogseth.

Han kom til Anti fra SMFB som kundedirektør og strategisk rådgiver i 2020. 

Les også: Torstein Drogseth slutter i SMFB - går til konkurrent

Marthe Sundland, som tar over ansvaret for TV og podkast i Anti, sier ambisjonene er høye. Sundland har tidligere jobbet som prosjektleder i Anti

- Vi har noen store produksjoner bak oss, som fem sesonger av «Hjerteslag» for TV 2 og en lang rekke podkast-produksjoner for NRK. Nå har vi flere spennende ting i utvikling, både drama og dokumentarer, og det har aldri vært mer som skjer enn akkurat nå, sier Sundland.

Kom til Anti fra SDG
Den nye designsjefen Hanne Dillan kom til Anti i 2021 etter å ha ledet SDG i en kort periode.

- Områder som før var mer enkeltstående, er nå en naturlig del av alt vi lager fra start. Motion, 3D, digitalt, utvikling og kreativ tech lever side om side med identitetsdesign og med en dyp strategisk forståelse for alt vi gjør. Det synes jeg er utrolig spennende å være en pådriver og tilrettelegger for, sier Hanne Dillan.

Les også: Sjefen i SDG slutter - blir en av to nye rådgivere i Anti

De nye faglederne vil jobbe tett med de kreative lederne på design, Kjell Ekhorn og Mats Ottdal, på TV og podkast Emmeline Berglund og Elisabeth Stabell og på reklame Per Erik Jarl og Christian Hygen.

- Viktig med minst mulig knirk
Jennie Andersson, som har fått ansvaret for det operasjonelle i byrået, forteller om «viktigheten av at byrået fortsetter å jobbe som et samlet team.»

- Anti gjør så utrolig mye forskjellig, og med mange felles prosjekter og felles ressurser er det viktig med minst mulig knirk i maskineriet, så vi ikke står i veien for oss selv, sier Andersson.