Nå bytter R8 Edge navn til Edge Branding. Dette blir byråets fjerde navn på 13 år.

- Historisk vil mange kjenne oss som Edison Reklamebyrå. Etter en fisjon i 2009 endret vi navn til Edison Menlo, og så ble vi R8 Edge da R8 og Emil Eriksrød kom inn på eiersiden i 2016, sier byråleder Yvonne Aasbø i en pressemelding.

- Dere er ikke redde for at det skaper forvirring nok et bytte? 

- Det er alltid skummelt å bytte navn. Men vi har hjulpet mange kunder med navnebytte, og vet av erfaring at med god kommunikasjon så går det som regel veldig bra. Når det er sagt ønsket vi å gjøre endringen så liten som mulig denne gangen. Mange kjenner og omtaler oss som Edge, og det ønsket vi å videreføre, sier Aasbø som håper at det nye navnet skal bestå i mange år fremover.

Rekordår
Hun forteller samtidig om et rekordhøyt resultat i pandemiåret 2021. Byrået økte omsetningen fra 12,7 millioner kroner til 18,3 millioner, samtidig som driftsresultatet nesten firedoblet seg, fra 1 million kroner til 3,8 millioner.

- Jeg er utrolig stolt og imponert over teamet vårt. Fra Hvert sitt hjemmekontor har alle stått på, hjulpet hverandre og begeistret både nye og eksisterende kunder. Jeg tenkte lenge at vi måtte være fysisk sammen for å jobbe kreativt, og at det var vanskelig å selge inn prosjekter til helt nye kunder i digitale møter, men på begge områder tok jeg fullstendig feil, sier Aasbø og legger til:

- Det er selvfølgelig utrolig hyggelig å være fysisk sammen igjen. Nå kan vi fullt ut bruke og utnytte våre flotte lokaler i Powerhouse Telemark.

Nye tjenesteområder
En del av veksten til Edge Branding kommer fra nye tjenesteområder. Aasbør forklarer:

- Vi så et behov for løpende bistand til markedsarbeid og utviklet tjenesten «Marketing for hire». Våre rådgivere går inn i organisasjonen som markedssjef i en kortere eller lengre periode, i en stor eller liten stillingsbrøk. Noen får dekket et midlertidig behov i forbindelse med permisjon eller i påvente av ansettelse. Andre ønsker bistand til markedsarbeid uten å ta på seg arbeidsgiveransvaret – og samtidig ha full fleksibilitet. Uansett får man en topp kvalifisert og effektiv markedsfører, og kompetansen til et helt byrå på kjøpet, forklarer Aasbø.

Hun forteller videre at CRM-systemet HubSpot er et annet nytt satsingsområde.

- Spesielt innenfor B2B ser vi en tydelig trend - markedsføring og salg blir mer integrert. HubSpot er en verdensledende plattform som tilrettelegger for nettopp dette. Vi begynte å bruke HubSpot selv i 2019, og i år ble vi partnere. Her ser jeg store muligheter for vekst, sier Aasbø.

Flere ansatte
I tillegg til navnebytte, rekordresultat og nye områder så kan byrået melde om større bredde det siste året.

- I fjor fikk vi en designer, en utvikler og to rådgivere på plass. I juni signerte vi med ytterligere to designere. Vi fikk mange søkere, fra hele landet faktisk. Det er gøy at vi oppfattes som et spennende og attraktivt byrå, selv om vi ikke holder til i Oslo, sier kreativ leder, Thomas Flogstad.

Byrået forteller at de har fokus på kompetanseutvikling i byrået, og at alle ansatte har en kompetansebank hvor ti prosent av arbeidstiden kan brukes til nettopp dette. Byrået blir nå en lærlingbedrift.

Se alle regnskapstallene til Edge Branding her. Alle tall i MNOK.

Edge Branding 2021 2020 Endring i %
Omstening 18,3 12,7 + 44
Driftsresultat 3,8 1,0 + 280
Resultat før skatt 3,8 1,0 + 280