Coop og Coast Retail tar i bruk en voksende sverdfisknese for å få nordmenn til å spise mer fisk.

- Det har i lang tid blitt fokusert på alle muligheter som finnes kulinarisk med fisken; pokebowl, sushi og alle mulige varianter av fisketaco og fiskeburger. Konsumet øker dessverre ikke i tråd med denne kommunikasjonen, da må vi prøve en litt annen innfallsvinkel, sier markedssjef i Coop Per Olav Andersen.

Kampanjen skal gå på kino, web-tv, utendørs og Snapchat og tas også ut i ulike fiskekampanjer i kjedene.

- Godfisk.no skal bidra til positive holdninger og få folk flest til å øke antall sjømatmiddager til minst to måltider i uken. Fisk og sjømat er ikke bare sunt og en god kilde til viktige næringsstoffer, men også er noe av det raskeste du kan lage i en hektisk hverdag. Vi er derfor glade for å være med på kampanjen i form av bedriftsinitiativ sammen med Coast Retail og Coop, forteller Trym Eidem Gundersen, direktør for region Norden i Norges sjømatråd.

Byrået bak kampanjen er WAL og rådgiver Herman Mueller Stormyr forteller at nordmenn sier at de spiser mer fisk enn det de faktisk gjør.

- Bakgrunnen for det er nok at vi ønsker å være, og ikke minst fremstå, som litt sunnere enn vi faktisk er. Ikke minst har vi funnet ut at sverdfisknese er en av de mest underkommuniserte mentale inngangsportene til fiskekategorien, sier Stormyr avslutningsvis.

Bak idé står kreatør Casper Evensen i WAL og produksjonen er utført med Pravda og Tinaagent med Sigve Aspelund på regi.

Se reklamefilmen her: