Kommunikasjonsbyrået Nordic Screens tar nå et bredt bransjeinitiativ «for å rydde opp og skape bedre forståelse for best mulig bruk av de nye kanalene.» Selskapet mener rapportene fra kampanjer og satsinger på sosiale medier oppfattes som «rotete og silobasert og vanskelig å sammenligne.»

- For 30 år siden var jeg med på en tilsvarende prosess som ryddet kraftig opp i TV-bransjen og etablerte en slags felles «valuta» som har vært nyttig for alle. Nå er det behov for noe av det samme når det gjelder sosiale medier, sier daglig leder Nils Ketil Andresen i Nordic Screens.

Et ekspertutvalg med representanter for annonsører, mediebyråer, plattformer, influencere, management, rådgivere, meningsmålere og utdanningsmiljøer skal nå møtes regelmessig med mål om å snakke sammen og bli enige om hvor skoen trykker og hva som kan gjøres. Med i utvalget finner en daglig leder Kristin Brimi i Mediebyråforeningen, fagdirektør Håvard Kvernaas Bakken i ANFO, head of influencer marketing Ida Tabak i Publicis Gruppen, head of agency partnerships Amanda Schjøtt  og customer success manager, Olga Stautsberg i Inzpire.me, daglig leder Carina Godou i Now Media, prosjektleder Jonas Østnes i Kantar, førsteamanuensis Mona Solvoll og førsteamanuensis Håvard Huse fra Handelshøyskolen BI, influencer Kristiane Aataigen kjent som Snillegucci og journalist og programleder Gisle A. Gjevestad Agledahl. Fra Nordic Screens deltar talentsjef Karoline Smådal og analysesjef Audrey Delaporte Pedersen.

- Sosiale medier er i grunnen den nye TV-bransjen for de yngre målgruppene, men den mangler mye på ha tilby samme struktur. Det er behov for å profesjonalisere bransjen og bli dypere kjent med målgruppen.  Mer transparens er viktig og vi håper at en uavhengig faggruppe som dette kan bidra til å løfte og strukturere, sier Delaporte Pedersen.