Konseptet «Dagen er ikke helt den samme uten» har fulgt VG siden det ble lansert på 1990-tallet. Nå presenterer Norges største avis en ny kampanje på konseptet.

- «Dagen er ikke helt den samme uten» er et statement som svært mange forbinder med VG, og opplever som sant, selv om både verden og medievirkeligheten er ganske annerledes enn da setningen så dagens lys, sier Hilde Gammelsæter, markedssjef i VG. 

Hun sier det «redaksjonelle nedslagsfeltet er bredere enn noen gang og VG et mer komplekst produkt.»


- På samme måte som brukerens behov og interesser er mer sammensatte i dag enn tidligere. Den dimensjonen påvirker også hvordan vi nå og fremover vil bruke konseptet mer dynamisk enn tidligere.

Det er reklamebyrået Morgenstern har videreutviklet konseptet i samarbeid med VG. De har sluppet en rekke korte filmsnutter gjennom sommeren, men nå står den første profilkampanjen klar.

- Det har vært veldig gøy å jobbe med Morgenstern på dette, og vi synes de raskt fanget opp essensen av VGs merkevare, og formidler dette på en måte som vi kjenner oss igjen i, men likevel tilfører noe nytt. Nå gleder vi oss skikkelig til å vise frem det vi har laget, men også til å fortsette å fylle konseptet med oppdaterte og relevante grunner for å lese VG, som er like mange som folk er forskjellige, sier Tine Wyller, merkevaresjef i VG. 

- Skrekkblandet fryd
Kreatørene Bjørnar Buxrud og Torkild Jarnholt i Morgenstern forteller at det var spesielt å jobbe med et av Norges lengstlevende konsept innen kommunikasjon.

- VG er størst på, og som oftest først ute med nyheter. Det gjør VG til et takknemlig utgangspunkt for småprat, som historisk sett ikke nordmenns favorittøvelse. Her har vi tatt tak i situasjoner vi tror mange kan kjenne seg igjen i – sosiale sammenhenger der man omgås folk man kanskje ikke kjenner så godt. Det er med skrekkblandet fryd vi har gått løs på oppgaven det er å jobbe med et av de fineste og lengstlevende kommunikasjons-konseptene i Norge. Det er laget så mye bra på VG opp gjennom årene at man kan få ereksjonssvikt av mindre, sier Buxrud og Jarnholt.

Her kan du sen den ferske reklamefilmen til VG og Morgenstern. 

 

Filmen, som er produsert av Bacon med Bart Timmer på regi, går på denne uken. Radiospottene er produsert av Sagveien Resort, og lanseres senere. 

Fra VG har nevte Gammelsæter og Wyller vært med på å utvikle konseptet videre. i tillegg til markedskonsulent Vjollca Moazzem, digital markedsfører Martine Eliassen og senioranalytiker Tommy Aaberg

Fra Morgenstern har Mira Liv Helland Mortensen og Sebastian Graf Stenberg vært kreatører i tillegg til Jarnholt og Buxrud. Rådgiver er Camilla Kim Kielland, og prosjektleder Anita Nørsett Dahl.  

Filmen er produsert av Bacon ved Kristian Kjelman og Magne Lyngner, med Timmer på regi. Radiospottene er produsert av

 

Filmen er produsert av Bacon ved Kristian Kjelman og Magne Lyngner og med Bart Timmer på regi, mens radiospottene er produsert av Sagveien Resort. Fra VG har nevnte Gammelsæter og Wyller vært med på å utvikle konseptet videre. i tillegg til markedskonsulent Vjollca Moazzem, digital markedsfører Martine Eliassen og senioranalytiker Tommy Aaberg

Fra Morgenstern har Mira Liv Helland Mortensen og Sebastian Graf Stenberg vært kreatører i tillegg til Jarnholt og Buxrud. Rådgiver har vært Camilla Kim Kielland og prosjektleder Anita Nørsett Dahl.