For tredje året på rad har TikTok-duoen Max og Torkel laget innhold for Redningsselskapet. Redningsselskapet kan melde om at de to foregående sommerne har vært en suksess, men at årets kampanje har sørget for 10.000 nye følgere på TikTok.

- Det er fantastisk gøy å se at forsøkene våre på å spre vannglede og kunnskap om trygghet på vannet treffer så godt, sier de to TikTok-erne.

Spesielt er det en video i år som har vært særlig populære. Max og Torkel prøvde seg på trenden «mermaiding», altså en trend hvor en av TikTok-erne blir for «forvandlet» til en havfrue etter å ha vært i kontakt med vann. Videoen har blitt sett 7,7 millioner ganger og fått over 1,3 millioner likerklikk.

- Mermaiding er kanskje noe av det mest tullete vi har gjort, men det er tydelig at vi traff en nerve. Det er utrolig morsomt at så mange har sett videoen. Det er litt surrealistisk egentlig, sier duoen.

Ikke overrasket
Det er PR- og reklamebyrået JCP Prad som står bak kampanjen til Redningsselskapet. Byråleder Lars Eia Kirkholm sier han er meget fornøyd med resultatene av kampanjen, men er ikke overrasket over suksessen.

- Max og Torkel kjenner sitt publikum, og vet hvordan de skal nå unge på TikTok. Igjen viser vi at Redningsselskapet har gjort rett i å satse på TikTok. Det er vi glade for å være en del av. At en video filmet på Brønnøya av faren til Torkel har fått over 7,7 millioner visninger er ganske utrolig, og et tydelig tegn på at det enkleste ofte er det beste. Vi har vært veldig fornøyde med tallene tidligere, men dette er ganske ekstremt, sier Kirkholm.

-Denne TikTok filmen må være en av de mest sette i sommer, det er selvfølgelig veldig stas å vite av vi står bak denne, forteller kreatører Christian Kruse og Victoria Allan.

- Kanskje ikke den mest lærerike videoen
Også Redningsselskapet er naturlig nok fornøyde med de høye tallene.

- Det er fryktelig gøy at mermaiding-videoen har fått så gode tall, og det er en perfekt inngangsport til resten av TikTok-innholdet vårt. Det er kanskje ikke den mest lærerike videoen vi har laget, men den er et perfekt eksempel på hvor gøy man kan ha det i vannet, sier Fredrik Sahlin i Redningsselskapet.

-Resten av TikTok-profilen er stappfull av gode råd til hvordan man skal holde seg trygg og ha det gøy i vannet. Gutta har klart å lage en perfekt blanding av humor, læring og tips, og det er vi veldig fornøyde med.